Med.Over.Net

Za ženske v stiski

kako naj se znebim

Default avatar

duševna pomoč

Lepo pozdravljeni.
Sem 32 letna mamica 10 in 2 letnih fantkov. Mislim da sem zelo skrbna in dobra mama, trudim se kot selahko. Vendar me navdaja neka slaba volja, ker vidim po vseh revijah, na socialnih omrežjih kako se nosečnice veselo slikajo, imajo slikice svojih trebuhov in kako so srečne. Jaz nimam slikc, ne od prvega in ne od drugega, nekako nisem imela potrebe da bi slikala svoj trebuh in da bi bilo to nekaj lepega. Pri obeh sem čutila da če bi se slikala da bi bilo nekaj hudo narobe z mojim otrokom. Nevem zakaj sem se tako počutila in zakaj me sedaj po vseh teh letih obdaja občutek krivde, da nisem dobra mama in da bi mogla se slikat za spomin na nosečnost. Zelo sem zalostna in ne vem kako naj se znebim tega občutka krivde da nekaj nisem storila prav.
Hvala
Default avatar

MDŠkofljica

Spoštovana!

Če bi se v nosečnosti fotografirali in bi imeli sedaj slike svojega nosečniškega trebuščka, ne bi bili zato nič boljša mama in vaša sinova ne bi bila zato nič bolj srečna otroka. V nosečnosti ste pač sledili svojemu občutku in lahko ste hvaležni, da z vašima otrokoma res ni nič narobe.

Slikanje trebuščkov je res nek trend, a trendi se spreminjajo. Ogledovanje slik in zapisov ljudi - prijateljev na socialnih omrežjih, lahko v človeku vzbudi občutek, kako so vsi srečni, kako se imajo radi, kam vse hodijo na dopust..., a v življenju ni vedno vse tako idealno. Pomembno je doživljanje in ne spominjanje za nazaj. Včasih bi bilo boljše, če sploh ne bi imeli fotoaparata s sabo in bi namesto fotografirali, raje v polnosti doživljali lepoto narave, dogajanje okrog sebe, soljudi...

Želim vam veliko lepih trenutkov z vašima fantoma,

Jana Metelko, dipl.soc.del.
Zavod Pelikan - Karitas
Materinski dom
01/366 77 21
[email protected]
Default avatar

duševna pomoč

Naljepša hvala za odgovor.