Med.Over.Net

Za ženske v stiski

Odgovarjajo: Maja FerbeJana Metelko, univ. dipl. soc. del.

Saj poznate: lepša polovica, vedno močna, vse prenese, vse zmore in vse uredi. Včasih pa se zalomi. Potrebujete strokoven nasvet, drugo mnenje, prijazno besedo ali samo to, da podelite svojo izkušnjo?

Maja Ferbe

Maja Ferbe

Jana Metelko , univ. dipl. soc. del.

MDŠkofljica

On

Default avatar

Nevemvečkajbi

Ne vem kam se naj obrnem .Moj partner mi povzroča hude zagate v nekaj letnem razmerju se ukvarjam samo še z njegovo nezvestobo,ki pa jo seveda taji.Praktično nimam tistega pravega ,lepega in sproščenega razmerja z njim. Najbolj me zmede to,ker mi naklanja čas ,prijaznost in pozornost umes pa najdem na mobilcu skrita dopisovanja z drugo in dodajanja med prijatelje predvsem żenske poročene in samske.Čeprav mi trdi,da ima samo mene čez nekaj časa ugotovim da obstaja se nekdo in potem se začne začarani krog njegovega prepričevanja da temu ni tako in moje jeze,ki pa se seveda stopnjuje.Med vrsticami tudi znam prebirati iz njegovih ust saj trdi da do drugih ne čuti ljubezen do mene pa.Ko ga hočem zapustiti se ta začne na vso moč trudi da do tega ne pride.Verjetno ste że iz napisanega ugotovila da neznam iz te zveze.Zakaj so pozorni in vljudni moški v resnici prave barabe in kaj sploh hočejo?
Sorodne vsebine:
Default avatar

MDŠkofljica

Spoštovana,

pravite, da ne znate iz te zveze. Torej ste se na nek način že odločili, da zaključite z vajino zvezo. Verjetno pa vam je težko storiti ta korak, ker je partner po drugi strani prijazen in ljubezniv do vas. Vendarle pa je temelj vsakega odnosa zaupanje. Če se želite še boriti za vajino zvezo, vaju čaka delo na tem. Razčistiti je potrebno, če je kaj na vaših sumih, si izraziti vajina pričakovanja, vajine poglede in meje tolerance. Potem pa bosta lahko videla in si povedala, če sta pripravljena in zmožna uresničiti pričakovanja drugega. A takšne občutljive teme je težko odpirati in razčiščevati paru samemu, saj mimogrede pogovor zaide v obtoževanje in izmikanje. Zato vama svetujem, da poizkusita s partnersko terapijo. Lahko ga povabite k temu in mu s tem daste še zadnjo možnost oz. vajini zvezi. Težko je namreč reči, ali gre pri njem za nek vzorec ravnanja, za nekaj s čimer ne bo hotel ali mogel nikoli povsem prekiniti, ker pač ne more iz svoje kože, ali pa gre pri njem za kaj drugega, ki ni tako močno zasidrano in se lahko poišče vzroke njegovega ravnanja ter se ugotovi naravo teh njegovih obstranskih "zvez".

Če se ne bosta zmogla soočiti z drug z drugim in s tem, kar v vas povzroča dvome in nezaupanje, potem je res boljše, da zvezo končata. Za kar pa ne potrebujete drugega kot malo poguma in odločnosti.

Bom vesela vašega povratnega sporočila, kako ste z njim razrešili. Srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.
Zavod Pelikan - Karitas
Materinski dom Škofljica
01/366 77 21
[email protected]
Default avatar

Nevemvečkajbi

Se opravičujem za dokaj pozen odgovor nekak ste żeleli da vam posredujem rešitev mojega problema. Ko sem prišla do spoznanja da me je on izigraval na več področjih kar nekaj let je prišla streznitev ki je zabolela. Je pa pomagala da sem se vedno do danes brez vseh stikov z njim.On se niti ne trudi oziroma do sedaj ga še ni bilo na spregled.Imela sem opravka z zelo sebičnim in egoističnim človekom in tudi spoznanje da se spremenil ne bo mi pomaga da ga ne iščem več.Imam pa teżavo ker ljub temu da sedaj vem za kaj se je pravzaprav šlo ne vem naj grem stemi obcutki
Default avatar

MDŠkofljica

Spoštovana,

verjamem, da je težko. Če imate kakšne prijateljice, ki bi vas bile pripravljene poslušati, vam priporočam čimveč pogovorov z njimi, skozi katere boste lahko izrazili svoje občutke in hkrati dobili nek zunanji pogled na to, kar se vam je zgodilo.

Lahko se odločite za psihoterapijo, ki je dobrodošla zato, da se vam ne bo ponovno zgodilo, da bi šli v zvezo s takšnim moškim. Obrnete se lahko na Študijsko raziskovalni center za družino (Lj.) ali na Center za psihološko svetovanje POSVET (več lokacij).

Vse dobro,
Jana Metelko, dipl.soc.del.
Zavod Pelikan - Karitas
Materinski dom Škofljica
01/366 77 21
[email protected]