Forum: Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Povečana prostata in boleče uriniranje

Odgovori Nova tema
Default avatar Igor 3 Mar 2002 19:53

Spoštovani g. doktor!
Imam 30 let. Na začetku leta se mi je pojavilo pekoče in boleče uriniranje. Osnovne preiskave urina so bile bp, prav tako preiskava urina po Sanfordu. Pil sem čaj iz gornika in so problemi začasno izginili. Zdaj so spet prisotni. Imam bolečine, ki se pojavljajo pri mokrenju (zlasti zjutraj pri polnem mehurju ali pri močnem curku) ter pekočo ejakulacijo in "žarjenje" na vrhu penisa pred ejakulacijo. Žarjenje začutim tudi večkrat na dan in zelo kratko traja. Urolog je na otip ugotovil povečano prostato in postavil diagnozo Uroinfect. Dobil sem napotnico za ultrazvok abdomna, urotrakta in določitev RU.
Zanima me, ali so lahko spolni odnosi dražeči za povečano prostato in če je "žarjenje" pri spolnem odnosu, pekoča ejakulacija in boleče uriniranje res posledica enega istega vnetja (če sploh gre za vnetje!). Bodo težave hitro izginile? Hvala za Vaš odgovor!
Igor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Janko Kersnik 4 Mar 2002 06:54

Spoštovani!

Zelo verjetno gre za vnetje, ki se je delno najbrž preselilo tudi na prostato. Bolečine so skorej gotovo zaradi tega. Z antibiotičnim zdravljenjem naj bi se tudi to uredilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Igor 17 Mar 2002 14:23

Spoštovani g. doktor!
Spet se obračam na Vas z nadaljevanjem prejšnjega vprašanja: Pred enim tednom sem opravil UZ abdomna. Napisano je, da "prostata ni povečana in je od okolice omejena. V levi polovici ob sečnici je 1,3 cm velik ehogen fokus, lahko delno kalciniran – residua po prostatitisu?". Urinokultura po Sanforsu je bila negativna, krvna preiskava pa je pokazala nekoliko zvišan PSA: PSA_Total 5,64; PSA:Free 0,506 in PSA Free/Total 0,089. Zdaj čakam na kontrolo pri urologu.
Težave so namreč začasno izginile same po sebi (jemal sem "Koprivit"!?) za en teden in so se včeraj zjutraj spet pojavile (jutranje boleče uriniranje; čez dan v glavnem ni težav).
Prosim za Vaše mnenje in Vas prosim za odgovor, če so lahko pogosti spolni odnosi vzrok za take težave!
Hvala za razumevanje!
Igor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Janko Kersnik 19 Mar 2002 09:04

Spoštovani!

Bolj verjetno so težave posledica kroničnega vnetja prostate.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh