Forum: Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Divertikulitis

Odgovori Nova tema
Default avatar Ani3 16 Mar 2006 21:34

Spoštovani!

Moj oče je bil pred štirinajstimi dnevi hospitaliziran. Ultrazvočna slika je pokazala, da bi lahko šlo za akutni divertikulitis. V bolnišnici je dobival zdravila (Garamicin, Klindamicin, Spazmex, Dipidolor in Ortanol), stanje se mu je rahlo umirilo, čeprav je bolečina v spodnjem levem delu trebuha še vedno prisotna. Po enem tednu so ga poslali domov, brez zdravil. Danes – po enem tednu so mu opravili kolonoskopijo in med drugim ugotovili, da se vnetje še ni umirilo, še več iz enega divertikla se cedi gnoj.

Spet so mu predpisali anitibiotike (Amoksiklav 1000 in Efloran 400) in ga poslali domov, pregled ima šele čez 14 dni. A menite, da bi v takšen primeru moral ostati hospitaliziran, ali je prav da je v domači oskrbi, kjer sicer skrbimo, da počiva in ima lahko hrano? Ali lahko pride v takšnih primerih do kakih zapletov in kakšnih in kako bi to lahko preprečili?

Naj istočasno še omenim, da ima že precej časa (par let) prisotno bolečino na levem hrbtnem ledvenem delu, ob strani, tik pod rebri (ordopedske preiskave, ultrazvok trebušnih organov in preiskave krvi niso pokazale nič). Ta bolečina se mu je z tokratnim vnetjem še stopnjevala. V bolnišnici so najprej trdili, da ni povezana s trenutnim vnetjem, po kolonoskopiji, pa puščajo odprto tudi to možnost in so predvideli še CT abdomna.

Naj še omenim, da razen omenjenega vnetja in zgoraj navedene stalne pekoče bolečine, ki jo težko prenaša (kljub visokemu bolečinskemu pragu) in blaži z analgetiki, je še kar zdrav, ima pa še kakšni slabi dve leti do upokojitve. Delo, ki ga opravlja, pa je tudi fizično zelo naporno. Ker me skrbi, da se ne bi zadeva še bolj zakomplicirala oz. da ne gre za kaj hujšega, še posebej, ker se po tolikem času ni umirila, temveč še poslabšala, bi rada še kako drugo mnenje. Ker ne vem na koga naj se obrnem, upam, da mi boste pri tem lahko pomagali ali pa vsaj poskušali usmeriti na koga bi se v tem primeru še lahko obrnili. Ali morda lahko priporočate koga v Ljubljani – trenutno se zdravi izven Lj?

Upam, da nisem bila predolga in da mi boste lahko kakorkoli pomagali.
Že vnaprej najlepša hvala za vaš odgovor in trud. Lep pozdrav,

Ani

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Janko Kersnik 16 Mar 2006 23:36

Spoštovani!

Vskakor gre za težko bolezen in bo trajalo še kar precej časa, da se bo pozdravil. Če ne potrebuje infuzij ali inteznivenjšega spremljanaj, je brez nadaljnjegal lahko doma. Vaska vročina, stopnjevana bolčina ali problemi z odvajanjem pa so razlog za ponovni obisk bolnišnice.

Drugo bolečino je težko pojasniti. lahko gre za mišično kostno bolečino zaradi težkega dela. Težko si je predstavljati vnetje trebušne slinavke ali katero drugo bolezen, ki bi povzorčala tako doglotrajne težave.

zaenkrat počitek in potrpljenje...

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh