Forum: Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

nenadna bolečina v glavi

Odgovori Nova tema
Default avatar Bojan 15 Avg 2005 13:06

Spoštovani,

Pred mesecem dni se mi je prvič zgodilo, da me je tik pred ejkulacijo v zadnjem delu glave (najbolj korekten opis bi bil med temenom in višino ušes) zabolelo. Ponovno se mi je to zgodilo pred dvema dnevoma s tem, de je bila bolečina zelo huda in je po tem ko sem legel na hrbet v cca 30 sekundah zlagoma popustila. V vmesnem času ni bilo nobenih tozadevnih problemov ob frekvenci dveh do treh odnosov tedensko.

Ker sem star 45 let in potrebujem nekaj več časa do ejkulacije (na radost soproge pri čemer s erekcijo ni nobenih težav) laično predpostavljam, da ima opisana težava morda povezavo z preobilico krvi v enem delu telesa in primankljajem v drugem.

Pred pol leta sem bil na podrobnem zdravniškem pregledu na katerem je bila ugotovljena, za moja leta, normalna pretočnost žil. Imam nekaj malega težav z holesterolom (trenutno ne vem točno nivojev LDLa in HDLa - skupni rezultat pa se giba okrog 5.8 mmol) ter ne dovolj kakovostnim razmerjem med mišično maso in maščobo (za 10% točk), čeprav sem z 75 kg telesne teže ob višini 178 cm znotraj "varne" cone. Kajenje sem opustil pred 12 leti - dva do trikrat tedensko se intenzivno ukvarjam s športom.

Hvaležen vam bom za vaš nasvet - prošnjo sem naslovil na vas čeprav ne vem točno v katero vejo medicine pravzaprav sodi.

Prijazen pozdrav
Bojan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Janko Kersnik 27 Avg 2005 15:37

Spoštovani!

Po opisu ste telesno izredno zdravi. Opisan bolečina je še najbolj podobna migrenskemu tipu glavobol - npr. galvobolu v rojih (cluster headache), ki ga lahko sproži orgazem, vendar nam vse skupaj nič ne pomaga vnaprej. Za druge vzroke se ne ogrevam, ker bi bile težave verejtno trajnejše. Kkašne učinkovite pomoči pri tem pa tudi ne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh