Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

trtica?

Default avatar

mel

Pozdravljeni!

Upam, da bom znanala povedati, kaj me muči.
Že dalj časa me boli...mislim, da trtica Najbolj ob sedenju. Ok, sem mislila malo manj sedenja, pa bo. Zadnji teden dni pa me zelo boli, še vedno ob sedenju, pa tudi če se pritisnem z roko od anusa navzgor. Boli me nekako globko v notranjosti..

Naj povem, da imam izredno slabo prebavo, pomagam si z čaji. Krvi v blatu nisem opazila. Prišlo je že tako daleč, da sedim postrani - imam sedeče delo. Tudi ko zakašljam, čutim tam bolečino.
Ker imam slabo prebavo, me že dalj časa preganja strah pred rakom na črevesju. Bi lahko bilo kaj takega?
Kaj bi sploh lahko to bilo?

Hvala za hiter odgovor.
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Verjetno gre za "mobilno" trtico. Ali ste kdaj padli na zadnjo plat, ali pa ste morda močno shujšali, ali pa kaj drugega... in trtica ni več tako čvrsto zraščena z ostalo hrbtenico in zaradi tega ob gibih ali pritisku ob sedenju boli. Počai se bo stanje samo uredilo. Razen kakega tableta, pa skorajda ni kaj ukreniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar

stravs26

Pozdravljeni!! Pisem kar na to temo,ker imam podobne tezave,le da mene po moji presoji ne boli trtica,ampak med anusom in trtico. So to misice? Bolecina je res zoprna. Boli me ze tri mesece. Moja prebava je kar dobro urejena. Lani sem imela kolonoskopiji in je bilo vse ok. Stara sem 34 let.
Default avatar

SRebolj

Med anusom in trtico ni prav veliko prostora in stvari, boli pa seveda lahko marsikaj tudi v povezavi z anusom, težave s hemeroidi recimo, vnetje, polonidalni sinus in pa seveda kljub vsemu ne odpade trtica. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.