Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Nočno potenje

Default avatar

niqca91

Spoštovani!

V začetku meseca sem imela prehlad, kašljanje se je umirilo po enem tednu in pol, vročino 38.5 sem zbila z lekadolom ze prvi dan. Po tem sem začela zdraviti tudi vaginalno vnetje, ki ga se vedno zdravimo, najprej z efloranom, sedaj s klimicinom. Menstruacija zamuja ze 5 dni, do sedaj je bil ciklua normalno na 26/27. dan, danes pa je že 31. dan vednar menstruacije še ni, nosečnost izključujena. Čutim pa ze kar dva tedna nočno potenje, vendar vsakic ko si zmerim temperaturo, ni višja od 37.2. Je moznost potenja jemanje antibiotikov ali zamude menstrucije?

Hvala za odgovor.
Default avatar

SRebolj

Pozdravljeni, zamujamje menstruacije ne bi smelo imeti povezave s slabšim počutjem, prav tako ne vaginalno vnetje. Omenjena temperatura sicer ni vročina, skupaj s počutjem pa lahko povsem neodvisno od vsega navedenega prebolevate npr neko blago virusno okužbo. Tudi s prehladom pred enim mesecem tega ne bi povezoval. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.