Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Glavobol

Default avatar

Lawyer

Spoštovani,

lepo prosim za vaše mnenje. Stara sem 33, prejšnji teden sem zbolela, sklepam da za virozo (cca 4 dni me je zelo bolel želodec, bilo mi je zelo slabo in temp. sem imela cca 38,5, bruhala nisem). Pri zdravniku nisem bila. Stanje se je po nekaj dneh umirilo. Me pa od te bolezni dalje vsak dan boli glava (danes že četrti dan) in sicer zjutraj, ko se zbudim, nato bolečina poneha že po kakšni uri odkar vstanem, tudi brez lekadola. Zdi se mi čudno, ker takšnega glavobola še nisem imela. Čim se zbudim, še preden vstanem, čutim, da me boli glava - predvsem okrog levega očesa in senc, skratka bolj leva stran glave. Ali je možno, da je ta glavobol zgolj povezan s preboleno boleznijo, ali je možno, da ni bila viroza ampak kaj hujšega? Je to kaj nevarnega? Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

SRebolj

Pozdravljeni, čisto možno je, da je v povezavi s to ali z morda neko novo virozo, tudi sicer se je zadnje case oglasilobpri nas veliko ljudi z glavoboli v povezavi z virusnimi okužbami. Seveda pa vam po netu ne morem jamčiti, da je to vzrok pri vas. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.