Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Izvidi

Default avatar

Klaracb

Pozdravljeni!
Stara sem 49 let in tri leta se mi ponavlja episcleritis desnega očesa. Ob zadnjem vnetju se vnetje ni odzivalo na zdravljenje. Opravili so mi krvne teste in na izvidu so zapisana sledeča odstopanja:
MCH 32.2
K-limfociti 42.3
S-ALT 0,71
(S-AST 0,40, S-y GT 0,30).
14 dni pred odvzemom sem jedla lekadol in zadnji teden Naklofen ter uporabljala tobradex mazilo.
Redno se ukvarjam s športom (tek 4x teden), se zdravo prehranjujem, alkohol redko in zmerno uživam.
V zadnjem času opažam velika nihanja v krvnem tlaku (140/100 do 60/90), pogosto imam mišične krče).
Prosim za interpretacijo izvida.
Hvala!
Default avatar

SRebolj

Pozdravljeni, izvid sam po sebi ne pomeni česa posebnega in gre za minimalna odstopanja od referenčnih vrednosti. Prav tako najverjetnene niso v povezavi z episkletitisom. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.