Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Bolečina v sencah

Default avatar

Elicaa

Lep pozdrav!
Že 1teden me boli desna senca. Občutek je kot da bi mi nekdo pest tiščal v senco.. ne pomaga masaza, lekadol niti nalgesin.
Kaj bi to lahko bilo oz kako si naj pomagam?
Hvala in lep pozdrav
Default avatar

SRebolj

Pozdravljeni, koliko ste stari?
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

Elicaa

Stara sem 24let. Vmes je ponehala bolečina, sedaj pa spet vsaki drugi dan boli. Ne pomaga nobena tableta, razen tigrova mast mogoce za malenkost ublazi.
Lp
Default avatar

SRebolj

Možnosti je, kot običajno, precej, vključno z migreno ali tenzijskim glavobolom. Blizu je čeljustni sklep, ki lahko boli in še vrsta možnosti. Ste ta ista Elicaa, ki jo prav tako danes na forumu urgenca boli želodec?
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

Elicaa

Sem. Je to kaksna povezava?
Ni pa prehladali karkoli ker že nekaj časa traja vse skupaj. Z zelodcem primblizno pol leta glavoboli pa na vsake toliko
Default avatar

SRebolj

Se vedno vztrajam na prejšnjem odgovoru. Ob prehladnih obolenjih se res radi pojavljajo tudi glavoboli, a razlogov zanje je kopica tudi brez okužba. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.