Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Nekakšna luknja med ritnicama in nad zadkovo luknjo

Default avatar

Tili

Pozdravljeni!
Star sem 17 let in imam nekakšno luknjo na ritno luknjo ,ki tudi krvavi ko sem na veliki potrebi. Z mamo sva ze poskusala z razlicnimi mazili a nic ne pomaga. Zanima me kaj lahko naredim in ali je nevarno?
Hvala za odgovor
Lp.
Default avatar

SRebolj

Zadkova lukna? Pa še ena mini zadkova lukna? ;-) No, dve možnosti sta na voljo, pilonidalni sinus oz vraščena(e) dlaka(e) ali analna fistula. Nič od tega ne pozdravi krema in “zadek” bo potreboval pregled in glede na izcedek, verjetno tudi kirurga. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.