Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

izboklina

Default avatar

miska123

Lp,

imam vprašanje, na katerega nikjer nisem zasledila odgovora. Podoben primer kot je moj, sem zasledila le na youtubu, ko sem vpisala moving lump in abdomen. Moj primer je identičen.
Namreč, malo nad popkom, proti desni, se mi pojavlja izboklina, ki se včasih zatipa, včasih ne. Ne vedno, ampak večkrat opazim njeno gibanje, podobno je kot, če bi se gibal otrok, ampak nisem noseča. Bula se dviguje in spušča, prav tako ni ves čas na istem mestu.Kot da bi se rahlo pomikala levo in desno.
Kaj bi to lahko bilo?
Hvala za odgovor.

Lp
Default avatar

SRebolj

Bule so nehvaleźne za obdelavo po netu, lahko je kup stvari, od kile, lipoma, ateroma.... premikanje načeloma ni značilnost nobene (ok, kila se lahko veča in manjša, a nikol ne brca). Kaz bi jo polazal zdravniku. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

SRebolj

Bule so nehvaleźne za obdelavo po netu, lahko je kup stvari, od kile, lipoma, ateroma.... premikanje načeloma ni značilnost nobene (ok, kila se lahko veča in manjša, a nikol ne brca). Jaz bi jo pokazal zdravniku. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.