Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med. • Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Slabost

Default avatar

zapi

Pozdravljeni, danes se mi je zgodilo da sem pomivala stanovanje in ko sem prisla iz stanovanja (zunaj vroce in soparno)mi je postalo slabo, bilo mi je zelo vroce in bila sem zelo "svoh". Ko sem se usedla in popila vofo sem bila po desetih minutah bistveno boljsa skoraj ok. Moram omeniti da sem stara 61 let in inam nihanje sladkorja, zacnem se tresti....ko nekaj pojem sem ok. Toda pred danasnjo slabostjo sem jedla. Cemu bi lahko to predpisala? Hvala za odgovor in lrp pozdrav.
Default avatar

SRebolj

Pozdravljeni, prva ideja je, da je šlo za padez krvnega tlaka oz t.i. vazovagalno težavo, ko kri “uide v noge” ko stojite ali ko se po pomivanju postavite pokonci. Glede na ostale bolezni in to, da niste najstnica, bi se vseeno pokazal zdravniku. Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.