Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Mojca Klančar Dolinar , dr. med., spec. druž. med.

Mojca Klančar Dolinar

Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003, pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012. Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu. V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.

Modrnostni zob

Default avatar

Jernejjk

Lep pozdrav , pred parimi dnevi natančneje v torek sem izpulil modrnostni zob spodaj levo. Operacija potekala brez zapletov in zob je biu lepo izklesan. Dobil sem tudi par šivov. Naslednji dan torej v sredo pa sem se zbudil ves otecen. Ta otekline je trajala vse do petka potem pa je vidno popustila. Ko je popustila oteklina sem opazil da imam "na licu" blizu dlesni neko bulico, ki pa na dotik ni bolela prav nic. Prav tako sem si pregledal okolico šivou ce je kaj narobe z rano in ni blio posebnosti..nobene rdečice ali izcedka.. sedaj imam to bulico ze od petka in ostaja vedno iste velikosti.. v torek imam za pobrat ven šive..zanima me če je imel kdo že podobno "težavo" ker res nevem ali je ta bulica normalno za tak poseg.
Default avatar

Mojca Klančar Dolinar

Pozdravljeni.
Glede na to, da imate odvzem šivov čez 2 dni, da nimate vročine ali bolečin v predelu te bulice in da se ne veča, jo pokažite vašemu zobozdravniku ob naslednjem obisku (napisali ste v torek - torej čez 2 dni). Po opisu je lahko v povezavi z odstranitvijo modrostnega zoba. Na sluznici ustne votline bi lahko šlo za kolekcijo tekočine, stanje po poškodbi sluznice; če pa je na koži lica, bi lahko bila bezgavka.
LP.
***

Lep pozdrav.
Mojca Klančar Dolinar, dr. med., spec. druž. med.