Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Prosim razlago

Default avatar
Torej situacija je naslednja. Moja diagnoza PCOS. V 3 ICSI zanosila, krvni test pozitiven. Predpisana imam estimo in estrofem ker nimam ovulacij. V prejšnjih postopkih nisem nikoli zakrvavela dokler mi niso ukinili teh hormonov po negativnem krvnem testu, vse ostale so dobile menstruacijo ponavadi še pred krvnim če so bile noseče.

Kar mene sedaj zanima je naslednje.
Krvni test je bil pozitiven, torej ja sem noseča. Ampak meni je od krvnega testa oz že kar od transferja precej slabo. Slabost je skoraj identična tisti ki nas muči preden dobimo menstruacijo zato sem zmedena. Ali je možno da bi bilo kaj narobe, pa ne zakrvavim ker še vedno jemljem hormone? Ali pa je nosečniška slabost res podobna tisti predmenstrualni. Naj povem da se slabost pojavla čez dan v intervalih, zjutraj in zvečer. Na dan krvnega testa pa sem imela tudi rezke bolečine kot bi me z nožem pikal, potem je naslednji dan to nehalo. Torej če bi se zgodil splav bi verjetno tudi krvavela kljub umetnim hormonom ali bi komaj ko mi bodo spet odvzeli hormone če prvi ultrazvok ki je komaj čez 10 dni ne bo pokazal nosečnosti?

Hvala.
Default avatar
Pozdravljeni Jonamona!
Dosti bolj pogoste so slabosti v nosečnosti, kot slabosti pred menstruacijo. Kar zaupajte preiskavi krvi, ki je potrdila nosečnost. Tudi zbadajoče bolečine v trebuhu so v zgodnji nosečnosti pogoste in običajne. Zaradi slabih izkušenj iz preteklosti zelo težko razmišljate pozitivno, a naj vas potolažim, da so znaki, ki jih opisujete povsem običajni za zgodnjo nosečnost.
Želim vam vso srečo tako z nosečnostjo, kot še dolgo za tem.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič