Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

uhajanje urina pri 6 letniku

Default avatar
Spoštovani
imam sina, 6 let bo star julija. Od vsega začetka, kar je brez plenic mu uhaja urin, ko se zasmeji.
Iz plenic je šel malo pred 2.letom - čez dan in okrog 4 leta ponoči. Ponoči je suh. Zgodi se, da se polula v hlačke tudi po 2-3x v vrtcu, ko se igrajo(včasih pravi da so se smejali) včasih pa, da je prepozno šel na WC-učiteljica pravi, da je kar sedel in se polulal-se mu ni dalo it na WC- da ne bi zamudil igre. Zgodilo se je tudi, da se je igral doma z očijem in bratcem, seveda je bilo polno smeha in hihitanja, hlačke pa smo v tistih 2 urah preoblekli 7x. S tem,, da sem mu vsakič, ko se je polulal, rekla, da naj se še v školjko polula in izstisne vse kapljice. In dejansko se ni mogel nič polulat...četudi se je napenjal. čez 10 min, pa se je spet zasmejal iz srca in spet so bile gatke mokre. Če pa ima slučajno poln mehur in se takrat zasmeji, mu uide toliko, da je moker do kolen.
Bila sva na UZ so rekli daje vse BP...Groza me je, ker gre v šolo in tam se bo začelo zbadanje in posmehovanje. Pediatrinja je vedno govorila, saj se bo uredilo..no do sedaj se še ni, nas pa skrbi.
Prosim za nasvet.
Hvala lepa.
Alja
Default avatar
Pozdravljeni Alja!
Otroci imajo pogosto urgentno inkontinenco ali prekomerno aktiven sečni mehur. Mehur je organ, ki je avtonomno oživčen, zato tudi velikokrat samodejno reagira na senzorične, motorične ali čustvene dražljaje. K sreči je največkrat ta vrsta otroške inkontinence prehodna in sčasoma mine.
Verjamem pa, da je moteča za vas morda še bolj, kot za otroka.
Če ste izključili vse organske vzroke za uhajanje urina pri otroku, boste skupaj z vašim pediatrom lažje poiskali načine, da taka moteča "avtonomija" mehurja čimprej mine.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič