Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

ne vem kaj mi je

Default avatar

kiki kristina

Kako bi kaj začela ne vem.Imam 43 let pred tremi leti so mi odstarnili desni jajčnik zaradi dermoidne ciste takrat mi je zdravnik omenil,da bom v letu dni verjetno izgubila menstruacijo vendar se to po njegovih besedah ni zgodilo še.Takrat sem opravila tudi sterilizacijo.Včasih ,ko hočem dobiti menstruacijo to občutim,kot suhoto v telesu kot bi se dolgo pripravljalo,da se mi odpre,ko se mi odpre je par dni komaj kaj krvi občutek dobim,da je sploh nebo no kasneje po treh dneh se mi močno ulije in je noro dva dni,da komaj menjavam vložke.Ko se konča je nekaj dni v redu potem opazim zopet nekaj sluzaste krvi na papirju in zoprn občutek v spodnjem delu trebuha nato vse potihne.Spremljajo me nihanja razpoloženja od blage depresije do paničnih napadov s tem,da se s paničnimi napadi borim že nekaj let vendar ni tako hudo,da bi morala jemati zdravila.Pred perilom imam obupno velik tek jem skoraj vsako uro kaj od sladkega do slanega opažam bolečine v sencih včasih močne.Ne vem,a je to usihanje jajčnikov torej postopno prenehanje menstruacije?Zanima me,ko se enkrat ta proces konča in dokončno menstruacije ni več ali žensko potem zapustijo nadloge?
Sorodne vsebine:
Default avatar

ebelica222

pozdravljeni.Zelo sem zaskrebljena boli (pekoča bolečeina)me že par dni leva dojka..zatipala nism nič kaj nenavadnega...pač strah me je,da nebi šlo za kakega raka,jemljem kontracepcijske tabletka,menstruacijo moram dobiti 19.5 a mislite,da gre lahko za kako resno stvar??hvala

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič