Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Občasno uhajanje urina

Default avatar

vcasihuide

Pozdravljeni, občasno po kihanju, kašljanju, smejanju mi uide kakšna kalpljica, dve urina. Uporabljam dnevne ščitnike perila (always, carefree ipd), a se mi zdijo malo švoh v takih situacijah, sploh, če v bližini ni wcja, da bi vložek takoj zamenjala.
Zanimata me dve stvari, ker mi je res nerodno to razlagat v lekarni :) ali je potrebno obiskat zdravnika ali se lahko to uredi samo? Kaj bi priporočali namesto dnevnih vložkov, ki so zares zelo tanki-obstajajo kakšni (tudi še relativno tanki) prav za takšne situacije? Stara sem 26 let, brez otrok, nikoli nisem imela drugih težav z uhajanjem urina. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Default avatar

Lorena Meglič

Pozdravljeni!

Ščitniki perila, ki ste jih navedli ali menstrualni vložki niso primerni za uporabo pri urinski inkontinenci, ker niso dovolj vpojni za urin. Priporočam vam ščitnike perila Moli Care ali Moli Med, ki so narejeni prav za uporabo pri urinski inkontinenci. V primeru, da vam voda uide, jo vpijejo in dajejo suhost. Vložki za urinsko inkontinenco se dobijo na naročilnico, vendar pa ščitniki perila niso med njimi. Dobijo se v lekarni ali v trgovinah z medicinsko tehničnimi pripomočki.

Zgoraj ste opisali simptome stresne urinske inkontinence. Žal se zadeva ne uredi sama po sebi, zato vam svetujem, da čim prej pristopite k zdravljenju vaše težave in obiščete uroginekologa.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič
************************************
http://www.drustvo-mena-maribor.si
Tel: 02-320-20-75
GSM: 040-462-029

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič