Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Umazane spodnjice po potrebi

Default avatar

jugostyle

Pozdravljeni

Zadnje čase imam težave po veliki potrebi. Namreč težava nastane ko opravim veliko potrebo, si nikakor ne morem dokončno obrisati "ta zadnjo". Porabim veliko wc papirja in na papirju je vedno madež oz. blato. Po potrebi po nekaj časa imam na spodnjici madež oz. blato (govorimo o manjši količini madeža cca 1cmX1cm), kljub temo če grem takoj pod tuš. Če je blato trdo se zgodi da tega pojava nimam. Drugače nimam težave z zadrževanjem blata oz. urina. Ko grem na potrebo nimam nikakršnih težav, bolečin ali drugi reči.. To je malce že moteče. Ali lahko kaj sam postorim glede tega ali bom moral obiskati svojega zdravnika? V naprej se Vam zahvaljujem za odgovor. Hvala in lep pozdrav
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni!
Za začetek vam svetujem vaje za krepitev medeničnega dna, predvsem vaje za krepitev analnega sfinktra. Včasih se sluznica črevesja po odvajanju malo izviha in se zato težje obrišete. Preagresivno brisanje s papirjem ne prinese najboljših rezultatov, saj se lahko na taki sluznici pojavijo odrgnine.
Če vaje ne bodo zadostovale se obrnite na vašega zdravnika, ta pa vas bo napotil k proktologu.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič