Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

zadrževanje vode- rešitev

Default avatar

cris

Pozdravljeni, pred mesecem sem vas prosila za mnenje glede težav v zvezi z zadrževanjem vode. Omenili ste, da bi voda zastajala v razmerju z dominanco estrogena v drugem delu ciklusa. Ko sem prebrala tudi druge odgovore glede podobnih težav( napetost, napihnjenost trebuha) sem zasledila nasvet o jemanju magnezija in vitaminov B- kompleksa. Naj omenim, da sem v zadnjih 4-h mesecih imela blažje motnje ciklusa. Sedaj oboje jemljem mesec dni in težave so že v prvih dnevih jemanja povsem izzvenele. Uživam magnesol in Krkin B-complex.
Po končanju slednjega zadnjega zavojčka, sem kupila drug izdelek, ki naj bi bil naravnejši, vendar sem potem slabše spala. Opazila sem drugačno o kombinacijo vitaminov skupine B od predhodne. . Sprašujem vas ali lahko oba izdelka lahko uporabljam daljši čas in koliko?
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Cris!
Zelo me veseli, da ste našli kombinacijo zdravil, ki vam pomaga. Obe omenjeni zdravili lahko jemljete vsak dan, več let.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič