Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

menstruacija

Default avatar

META S9

Spoštovani, stara sem 52 let in do tega meseca sem imela vedno normalen menstruacijski ciklus na 28 dni.
Sedaj se mi je prvič zgodilo, da sem menstruacijo dobila že po 18 dneh, krvavitev je kar intenzivna.
Na ginekološki pregled grem enkrat letno, do sedaj je bilo vse b.p. Ali je predčasna oziroma vmesna krvavitev znak, da prihajam v meno ?
Lep pozdrav.
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni!
Motnje menstruacijskega ciklusa (neredna menstruacija, obilnejše krvavitve, izostanek) so spremljevalci perimenopavzalnega obdobja. Pri 52 letih so znanilci menopavze precej običajni.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

ghjaubvsiuh

Spoštovani,

pred kratkim sem bila pri svoji ginekologinji, ki me je zaradi PCO sindroma in sekundarne amenoreje (več kot 1 leto brez M, stara sem 27 let), napotila v Adria Lab še na test moških hormonov (vrednosti ženskih že imamo). Rekla je, da sta dva pomembna za testirat, oba nastajata v nadledvični žlezi. Vem, da je omenila testosteron, za drugega pa se nikakor ne morem spomniti imena. Bi mi lahko pomagali, da bom znala povedati, kaj želim testirati?

Vnaprej hvala za odgovor in LP
Default avatar

cris

aldosteron

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič