Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

uhajanje blata in psiha

Default avatar

sunchy

Spoštovani,

imam en problem in ne vem kako ga rešiti. Namreč zaradi psihe mi uhaja blato, to pa zgleda tako, da vsakič ko grem ven me prime na blato in se vstrašim, da ne bom mogla zadržati in mi blato uide. Ne verjamem, da imam probleme z mišico zapiralko ali pač? drugače ko sem doma lahko ne grem tudi po cel teden na wc, ko pa grem ven me takoj prime, ker pomislim, da zdaj pa me bo primilo in nikjer ni wc-ja. Pol pa mi uide. Mislite, da bi mogla obiskat psihijatra? Za analne čepe sem vprašala v lekarni in jih nimajo pa tudi ne vem, če bi mi kaj pomagali, ker bi po moji logiki jih stisnila ven in blato bi mi spet ušlo.l Zavedam se, da imam velik problem, ker se ne upam iz hiše, če pa že grem, grem na blato enih 5x pa spet me zunaj prime..

Mi lahko prosim kako pomagate?
hvala in Lp
Default avatar

sabinasencar

Pozravljeni!
Preden obiščete psihiatra vam predlagam, da najprej izključite organski vzrok za uhajanje blata. Preiskava vključuje tudi oceno funkcije mišice zapiralke.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

myhaxela

jaz imam najstnika s tako težavo,pa ga lepo nagovarjam za pregled.Nikakor noče .Ampak skoraj sigurno ni psiha.Kako poteka pregled?Če se ugotovi da gre za mišico zapiralko,kakšen je poseg?Hvala.lp.
Default avatar

Fotr

jaz imam tudi najstnika s tem problemom. Kako vam je uspelo rešiti problem?

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič