Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Hormonski testi v Ljubljani

Default avatar
Pozdravljena, dekleta!

Prosim, če mi odgovorite, če že zdaj lahko naredim HT (kri) v Ljubljani a bo to OK za pregled pri dr. Toljanovi konec februarja ali morajo biti "sveži"? Hvala.

Lep dan,
Neža
Default avatar
Pozdravljena!

Hormonski testi so najsigurnejši iz sline, lahko jih opraviš v Lj, Center prehranske terapije- Holistic in tam opraviš tudi pregled- isto kot pri Toljanovi.

Seveda plačaš.
Default avatar
Okicamana je napisal/a:
Cena pa je obupna.
Analiza hormonov iz sline 135-285 € +45 €

Okicamana, koliko ste vi plačali za analizo? Hvala.
Default avatar
Okicamana je napisal/a:

Mnenje dr.Flis Smaka, ki se trenutno kot edina slovenska zdravnica ukvarja z zdravljenjem z bioidentičnimi hormoni je naslednje: (poslano na moj mail, ko sem jo prosila za mnenje):

"Kar se hormonov iz krvi ali sline tiče, so mnenja še zmeraj deljena: kri pokaže vrednosti v krvi skupno, v slini so običajno aktivni hormoni ali njihovi metaboliti. Je pa dobro, da najprej opravite krvne teste, kontrole pa lahko delamo v slini. Tako nekako je sedaj mnenje svetovnih mojstrov na tem področju."


Tako da ni res, da so najsigurnejši testi iz sline. V Holisticu se z hormoni sicer ukvarja Alja Dimic, ki je certificirana prehranska terapevtka, kakor sebe imenuje. Na njeni spletni strani je ogromno uporabnih informacij glede zdravja, ni pa zdravnica.

Na spletni strani doktorice Flis Smaka imate cenik prvega pregleda, ki je od 66 eur naprej(skupaj z razlago izvidov.
Sama testiram hormone v Adrialabu v Ljubljani, kjer test vseh najpomembnejših hormonov stane cca 90 eur. Tam imajo že navodila od dr.Toljanove in vejo, kaj si moraš dati testirati. Ker pa je pri Toljanovi čakalna doba zelo dolga, se je pametno obrniti na dr.Flis, ker kakor pravi na svoji spletni strani, sodeluje z vodilnimi svetovnimi strokovnjaki s področja BiH, pa tudi z dr.Toljanovo.


LP Jerneja
Default avatar
Hvala Jerneja. Včeraj sem klicala na mobi dr. Flis--> administratorko, pa se nihče ni oglasil. Bom še poskusila.

Lp,
NikaA
Default avatar
NikaA je napisal/a:
Bolj sigurno bo, da ji pišeš na mail [email protected], meni je vedno takoj odgovorila. Sicer nazadnje je rekla, da gre čez vikend zopet na izobraževanje v tujino, verjetno pa je že nazaj.

Srečno,

Jerneja
Default avatar
Da so najsigurnejši testi iz sline, sem brala, pa rečeno mi je bilo tako - drgač pa nisem stručko in ne vem. Vam verjamem, če ste bolj domači na tem področju.

Plačala sem 135 eu.

Kremo sem eno kupila tam potem sem jo naročila iz Anglije. Zaenkrat ne vidim razlike - deluje tudi ta. Je pa povsem enaka pakunga.

Važno mi je bilo, da vem pri čem sem, kaj je res z mojimi hormoni- in res je bilo porazno. Številk zdaj ne vem na pamet. Za izdelavo kreme glede na moje stanje se nisem odločila (cena!!), se pa prehranjujem sedaj VEGANSKO in še brez glutena in sladkorja. To sploh ni taka težava.In mažem se 2x dnevno s to progest. kremo. Se izboljšuje- nekatere stvari bolj hitro, druge so kontra reakcija, tretje počasi. Vztrajam.
Default avatar
Prosila vas bi za mnenje, glede na moje stanje hormonov narejenih s testiranjem sline. Vrednost estrogena je 6,8 pg/ml in progesterona 187 pg/ml. Po mojem sem že v predmenopavzi. Stara sem 46 let.
Menite, da mi bo progesteronska krema, ki se jo kupi v Sanolaborju kaj pomagala? Res si želim vašega mnenja.
Default avatar
semta, Progesteron napram Estrogen naj bi bilo 300:1.....
Po moje ti Progesterona primanjkuje, jaz se ne bi na slepo mazala, s hormoni se ni za hecat, naroči se pri dr Flis v Mariboru boš manj čakala kot pri Toljanovi.
meni se se mena začela pri 46 z vso silo...zdaj se že dve leti matram in iščem naravno rešitev...no bila sem pri dr Toljanovi kar v Zagrebu (je manj čakanja), zdaj se mažem in pričakujem olajšanje.....
Default avatar
Pozdravljene
Jaz sem si kupila progesteronsko kremo v Sanolaborju in pri meni je začela učinkovati že po prvem mesecu.
Lep večer,
Marta
Default avatar
Živjo,

jaz pa sem na internetu zasledila nek laboratorij, ki testirajo hormone iz sline. Na dom so mi poslali neke ampule, tja sem vzorčila slino in čez nekaj dni sem dobila nazaj izvid.
Default avatar
Še enaa je napisal/a:
lahko napišeš njihov naslov?
Default avatar
Živjo,

njihov laboratorij je v Ljubljani (Dolgi Most). Sem pozabila točen naslov..

Lp

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič