Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

hormonske kreme

Default avatar
Punce, ki se že mažejo s kremicami lepo prosim za odgovore;
1.kdaj so začutile spremembo na bolje in kako
2.ali je kateri bilo po mazanju slabše kot prej
3.ali so morale odmerek kreme prilagajati....

Jaz sem se danes namazala petič, pa se počutim še celo malo slabše (vem da moram še počakati da deluje)....Ob mojih tako hudih simptomih kot so valunge tudi do 6x na uro podnevi in ponoči (včasih v daljših intervalih ampak sigurno najmanj 2x na uro) sem totalno uničena, to se vleče že 2 leti in se bojim, da mi kremice ne bodo pomagale.....lepo prosim za vaše izkušnje!
HVALA!!!
Default avatar
meni so agnukliman (kapljice cimicifuga) pomagale takoj že po dveh dnevih jemanja.
Default avatar
Pozdravljena

Za kremice piše, da moramo vztrajati tri do šest mesecev, da začno resnično delovati.
Je pa res, da preden pride do ravnovesja moramo skozi fazo uravnavanja hormonov. Ogromno o tem sem si prebrala na tujih straneh in tako mi je razložila tudi prijateljica, ki živi v Ameriki in je kremico prvič začela uporabljati že pred leti. Na začetku pač morate čez to fazo, ki ne doleti vseh - jaz sem imela celo vročino, menstruacijo na 10 dni, vendar sem vztrajala in se je izplačalo.

Kremice zagotovo pomagajo, le vztrajati morate, ker boste na koncu zelo zadovoljna, veliko bolj, kot bi bila ob uporabi sinettičnih tablet z vsemi stranskimi učinki. Pazite le, katero kremico kupite. Pri nas so edini zastopniki pri Holisticu, ki imajo tudi certificirane in priporočene kreme s starni dr. Lee-ja. Meni so predpisali tudi jedilnik in sem res vesela, da sem končno uspela odpraviti moje večno odvečne kilograme. Veliko sem sama raziskovala in neumno mi je, da že prej nisem probala teh kremic (je pa hrana baje tudi zelo pomembna).

Jaz se še vedno mažem, ne dam je stran za nič na svetu in tudi moj mož prisega nanjo :)

Po petih dneh uporabe res ne morete sklepati po učinkovitosti oz. neučinkovitosti - saj to ni sintetika, ki simptom samo "ubije" in še bolj potlači...potem pa sledijo še kakšne depresije, ciste, rak in podobno.

Moja sestra je imela recimo panične napade, težave s ščitnico in diabetes in je tudi zelo zadovoljna.

En navdihujoč pozdravček in vztrajajte, ker se na koncu vedno obrestuje,

Ladeja
Default avatar
Ladeja, najlepša hvala za vzpodbudo.
vedela sem da ne morejo takoj učinkovati, a sem se ustrašila zakaj je toliko slabše...
Tako si že želim olajšanja, da ne morem povedati...........
Hvala!!!
Default avatar
nalica je napisal/a:
Meni je progesteronska krema pomagala že v prvem mesecu mazanja, potem pa je šlo samo še navzgor. Danes je moje hormonsko stanje super. Glede tega, kdo in kakšne hormonske kreme prodaja, pa je treba biti zelo previden.Sama sem sprva naročala po internetu progesteronsko kremo iz Velike Britanije od firme, ki je bila na lisit dr.Lee-ja kot priporočena. To je bila 2% krema, ki je meni par mesecev zadoščala, potem pa so se težave povrnile. Takrat sem poiskala pomoč pri dr.Toljanovi v Zagrebu, katera mi je preko lekarne v Nemčiji naročila močnejšo progesteronsko kremo(ki se jo v prosti prodaji ne da kupiti) in poleg tudi estrogensko in testosteronsko kremo. Sedaj pa se v Sloveniji ukvarja z zdravljenjem z bioidentičnimi hormoni tudi dr.Flis Smaka http://www.dr-flis.si/Bioidenticni_hormoni, pri kateri se lahko naročite na pregled in vam tudi naroči hormone. Je pa zdravnica. Ne vem, kje si ti naročila kremo in ali si bila na pregledu.
Želim, da se ti počutje čimprej izboljša.


LP Jerneja
Default avatar
Ker je tudi mene klimakterij udaril z vso svojo silo, sem seveda pobrskala po vseh možnih virih, kako si pomagati. Prvo navdušenje nad dostopnostjo progesteronskih kremic je splahnelo, ko sem ugotovila, da so to konfekcijske kreme, ustvarjene za komercialno prodajo. Nekaterim pomagajo, drugim pač ne.

Zelo pomembno je, da vrednosti hormonov, ki jih "proizvajamo", prouči strokovnjak in na podlagi tega predpiše odstotek pregesterona in estrogenov tako, da bo pisan samo in edino na našo kožo. Dodajati hormone ad hoc v neki povprečni vrednosti se mi zdi tako, kot da bi zdravil bakterijsko angino z vitaminom C.

Zato pozdravljam prihod dr. Flisove v naš prostor. Sama sem že opravila posvet pri njej in lahko rečem, da sem bila zelo zadovoljna. Upam samo, da bo imela še kaj besede pri skrajšanju dobe dobave zdravil. Nestrpno jih čakam, zato še ne morem poročati o konkretnih učinkih.
Default avatar
Jerneja, bila sem pri Toljanovi, naročila mi je kremici progesteron in Estradiol...sedaj je 10 dni mazanja za menoj, se mi pa dogajajo udne stvari...valunge ne pojenjajo...dobro to je še čas, včeraj zjutraj sem se zbudila močno zatečena, polna vode...oči sem komaj odprla pa prsti na rokah (sem vzela diuretik)...že prej so me boleli sklepi, enkrat ramna drugič komolca....no zdaj pa lev e rame sploh ne morem premaknit tako me boli, boli me tudi križ (Išias).....
Če ne bo bolje grem jutri zjutraj k zdravnici, saj težko delam....
Je katera doživljala podobno....
Default avatar
nalica je napisal/a:
Obvezno piši dr.Tpljanovi na mail in ji opiši vse težave. Sigurno ti bo prav svetovala.

Srečno,
Default avatar
Uporabljam jo tretji mesec. Že po 1 mesecu- nič več zatrdlin v dojkah, valunge v drugem mesecu samo malo, imela sem tudi panične napade - že dve leti, sedaj so samo majhne reakcije bile le po prvem in drugem mazanju- daleč od krize. Kilogramčki gredo malo dol, počasi, se mi pa zdi, da sem polna vode, a ne zatečena.Sklepi bolj bolijo - vsaj sedaj, bom vztrajala še naprej.
Na pregledu sem bila v Holisticu, dobila tam kremo, isto tudi iz Anglije- ne vidim razlike!
Imam prehrano- brez vsega živalskega, brez glutena in brez sladkorja- počutim se "manj zapacano".

Vztrajajmo!
Default avatar
Kot sem napisala se 14 dni mažem z Progesteronom in Estradiolom. Zaradi težav mi je sedaj dr. Toljanova svetovala naj se mažem le s Progesteronom in to 2x dnevno. Upam da bo faza prilagoditve in usklajevanja hitro minila. Seveda bom poročala o uspehih.....
Default avatar
Pa sem dobila svojo progesteronsko kremico v Sanolaborju :-) V ponedeljek začnem še z mojim novim jedilnikom in verjamem, da mi bo pomagalo - sklepam po prijateljici, ki je po dveh mesecih povsem druga.
Lep dan vsem...
Default avatar
Nada79 je napisal/a:
A si brez testov kupila kremo? Sprešujem, ker jaz ne vem, če bom dočakala do pregleda, da se ne bom začela mazat. Grem jo iskat v Sanolabor.


Ne morem več čakat. Verjetno, da slabše ne more bit???
Default avatar
Žana, imaš opravljene krvne teste?
napiši jih pa jih bomo vsaj za začetek skupaj razbrale....
Default avatar
Žana*.* je napisal/a:
A nam lahko zaupaš, kdo ti je sestavil jedilnik in kakšen je?
Default avatar
Tudi jaz jo imam, svojo kremico iz Sanolaborja, maže se pa tudi moj mož.

Drage dame, prosim ne delajte pa panike brez veze,ker to niso sintetični hormoni oz. progesteron ampak so pridobljene iz mehiškega gomolja.
V Ameriki so jih ženske začele kupovati že davno nazaj, se spomnim, da so jih imeli že pred desetimi leti.
Zdaj pa je tu to nek bum (oh, v kakšnem zaostanku smo).

No in prosim ne pišite, da se jih ne sme sam začeti uporabljati, ker to preprosto ni res.
V ZDA sem bila pri zdravniku, ki je prvi začel z uporabo naravne progesteronske kreme in prav on jo priporoča vsem ženskam, kajti vsi naši simptomi, ki nam grenijo življenje izvirajo ravno iz pomanjkanja progesterona.

Ste se kdaj vprašale, zakaj se med nosečnostjo odlično počutimo, kasneje pa lahko pride do npr. poporodne depresije?
V posteljici in med nosečnostjo ima ženska kar 2000 krat višji nivo progesterona, kot drugače.
In ko rodimo, nam zelo upade, prevlada pa spet estrogen (presežek vodi v miome, ciste, raka...).

Torej ne bojte se, s kremicami si niti ne boste toliko dvignile progetsreona, kot med nosečnostjo (kar je povsem normalno in naravno), vendar veliko manj, še vedno pa vam bo zelo pomagalo pri vseh tegobah (debelost, zastajanje vode, vnetja, slaba prebava, težave s ščitnico, težave s slinavko, težave v meni, suha koža, težave z lasmi...)

Nisem zdravnica, sem pa imela raka na jajčnikih in metastaze na jetrih, ki so se mi širile tudi v ostale organe.
Klasična medicina mi ni pomagala, vedno slabše je bilo. Kemoterapije, obsevanja,...Ko je klasična medicina odpovedala, sem se zavedla, da ali moram nekaj spremeniti ali se pač poslovim.

Pozdravila sem se na kliniki na Madzarskem, kjer sem spoznala tudi Aljo Dimic (prehransko terapevtko s Holistica), ki je bila takrat tam na pridobivanju licence za Gersonovo terapevtko in mi zdaj piše in sestavlja jedilnike, glede na moje težave, ki sem jih imela.

Torej drage dame, marsikaj se da spremeniti, če ste le pripravljene na to. Ni vse v uradni medicini, resnične stvari, ki nas bodo ozdravile so skrite v naravi.
Iz svoje izkušnje prisegam na progesteronsko kremo, spremenjen jedilnik in seveda na drugačno dojemanje sveta okoli sebe.

Z lepimi pozdravi,
Marta
Default avatar
To, draga Marta!

Take vzpodbude rabimo.
Jaz nisem neki anglist, pa sem prebrala veliko tujih strani na to temo- prog krema ne more škoditi, niti v prevelikih količinah (ta klasična) in mažeš se lahko kadarkoli in kdorkoli in kjerkoli, najbolje na mestih, kjer je tanjša koža. Tako sem prebrala.
Zraven pa sodi jedilnik, ki nivo prog. tudi zvišuje.

Dajmo ženske- in moški!
Default avatar
Res je lepo slišat take vzpodbude!!!

Marta in okicamana, bi bili tako prijazni in napisali par besed o jedilniku, ki zvišuje nivo progesterona prosim? Vse smo slišale, da je gluten in sladkor prepovedan, da kava in alkohol nista priporočljiva.....kaj so še tiste pomembne stvari na katere je potrebno paziti?
najlepša hvala!!!
Default avatar
Pozdravljena!
Meni so v Holistiku napisali priporočila za prehrano, glede na moje stanje:
NIČ živalskega (meso, mleko, sir, jajca,...)
NIČ glutena (če že- lahko piro, ki ima zelo malo glutena)
NIČ kave (včasih spijem kak kapučin za dušo!!)
Alkohola itak nikoli ne pijem
BREZ sladkorja (le stevia prah), pa se pregrešim včasih s kakšnim agavinim sirupom
SOJA- jaz lahko, ker imam tudi premalo Estrad.
Nič v naprej pripravljene hrane
Veliko sadja- a le do 14h, zvečer lahko le maline in jagode (tudi zmrznjene)- tu mi ne gre najbolje! jabolko zvečer....
Zelenjava - tudi sokovi
Lešniki in mandeljni, pa tudi orehi

Se da kombinirat- malo več je razmišljanja in priprave, ker nisem vajena, a gre.
V službi mi sedaj nekaj takega tudi kuhajo- ni pa raznoliko tako zelo.

Pijem vodo, naravne sokove in zjutraj obvezno bazični prah.
1x dnevno KELP tabletko (jod), ker ga imam verjetno premalo- nikoli pa izvid ni pokazal kritičnega stanja ščitnice.

Toliko!
Default avatar
Hvala ti!
najbolj bom pogrešala sir in kak jajček na solati....ja pa kavooo, sadje obožujem, mandeljne pa vsak dan jem ne zdržim brez....
Gluten vsebuje pšenica, oves, ječmen in rž, če se ne motim...torej kak ajdov kruh, pa polenta to bi šlo morda????

Bom poskusila, itak moram shujšat :) !!!!!!
Default avatar
Okicamana je napisal/a:

A lahko napišeš ene dva dneva, kako ješ? Od kje dobiš beljakovine in kako je z maščobami?


LP Jerneja

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič