Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Endometriom in rumeno telesce

Default avatar

Novo

Pozdravljeni!

Kmalu bom stara 48 let. V letošnjem letu so se začele neredne menstruacije. Zaradi 14 dnevne krvaiitve sem bila na ultrazvoku, kjer je ginekolog rekel, da je desni jajčnik spremenjen, ker je vidno rumeno telesce in tvorba, ki je videti kot endometrijom. Ta endometrijom je videti tudi kot nekaj dni stara krvavitev. Dala sem kri za pregled tumorskih markerjev. Izvidi so bili vredu. Kontrolo pa imam čez teden dni. Ginekolog pravi, da ta krvavitev ni menstruacija, saj je bila sluznica primerne debeline, temveč nepravilno delovanje jajčnika. Zanima me zakaj rumeno telesce ne propade in zakaj krvavitev še kar vztraja? Prisotne so tudi bolečine v križi (ali) spodnjem delu trebuha. Tri mesec in pol pred tem ultrazvokom je bila na ultrazvoku vidna cista na istem jajčniku.

Hvala
Default avatar

Teja12345

Nisem zdravnik tako da ti ne morem pomagat. Samo lahko razmišljam z teboj, če ni več ciste tam in je sled krvavitve potem ti je počila lahko. Koliko časa je to vidno pa ne vem.
Default avatar

Magdalena Fabčič

Pozdravljeni,

kontrolo ste verjetno že opravili, tako da že veste, ali je bil res endometriom ali pa le rumeno telesce.
Imate še kakšno vprašanje?

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič