Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

vaš nasvet

Default avatar

spomladanski trpotec

pozdravljeni!

močim posteljo že 30 let. kot otrok,so pri meni poskušali vse,od alterantivnih pristopov,homeopatije,do tablet,hormonskih kapljiv,pregledi mehurja,in jemanja injekcij..

Glede tega sem že precej utrujena,ker zdravniki do sedaj niso rešili nič. res pa je da 15 let nazaj je bilo manj poznanih metod in diganostik,pa tudi moji starši v moji mladosti,ko so bili odgovorni zame niso bili vztrajni. pač smo pustili da se polulam,na nek način so tudi obupali nad zdravniki,saj so em samo pošiljali gor in dol,rešili nismo nič.

sedaj,ko imam svojo zdravnico,in sem zopet dobila voljo,da se s tem spopadem,sem odrasla imam 32 let,vas sprašujem za nasvet,kaj pravzaprav kako k temu postopat? kaj naj rečem zdrvanici za kam naj mi da napotnico?

naj obrazložim mojo inkontinenco. Jaz podnevi ne spuščam urina. Ko me lulat tisšči grem na wc. Polulam se samo ponoči,ko s ene zavedam in se ne zbudim. Enostavno ne čutim da me tišči. Poskušali smo da bi si naštimala alarm vendar je bilo neučinkovito,če sme šla na wc ob 2h in ob 5h sem pa ob 7h polulala spet za 3 litre.. enostavno ne da se ujet kdaj bom lulala. Sladkorne nimam,da bi bila stvar psihičnega vzroka pa tudi puščam možnost,saj kot otrok sem gledala kako je oče mikastil mamo,jo brcal,starša sta ločena in nimam lahke zgodovine.

zdravnica je rekla,vas bom napotila k urologu. Čez nekaj časa,ko sve urejale še druge moje zadeve (imam še druge zdravstvene težave) sem omenila,no pa dajte še napotnico za urologa,je rekla,ne kar na ginekološko vas bom napotila. zmedena sme zakaj s etoliko premišljuje..

glede na vse kar sme vam opisala,bom vesela vašega nasveta.
lepe pozdrave

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič