Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Sprednja i zadnja vaginalna plastika

Default avatar

Duvkic10c

16 aprila sem imela opravljeno prvo in zadnjo plastiko na ginekološki kliniki Ljubljana.Stara sem 63 let, za poseg sem se odločila predvsem zaradi urinske inkontinence. Sama operacija je potekala v splišni anesteziji, sedaj sta minila 2 tedna, imam še manjše krvavitve, kar se tiče odvajanja vode, pa je problem še vedno prisoten. Odvajati moram vodo večkrat na dan, tudi uhaja mi, še vedno pa je v nožnici prisotna izboklina.Kontrolo imam 5 junija pri dr. Lukanoviču, ki je poseg tudi opravil, Ali je možno, da je vse to še posledica operacije in otečenih tkiv, v meni pa se budi strah, da operacija ni uspela.
Hvala za odgovor. Zdena
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Zdena!
Za vse invazivne, kirurške posege velja, da rabite najmanj 6 tednov za okrevanje. Operirano področje je še otečeno. V tkivu imate notranje šive, na katere se morajo organi adaptirati. Do kontrole se bodo stvari že precej umirile.
Šele po šestih tednih boste lahko ocenili realno stanje uspeha operacije. Skrbite za dovolj počitka, da razbremenite pritisk na operirano področje!
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič
cron