Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

zaostajanje menstruacije

Default avatar

začetekmene

Pozdravljena,
stara sem 44 let, do sedaj sem imela redne menstruacije na 28 dni. Od zadnje pa je sedaj minilo 52 dni, vmes imela boleč jajčnik kar je izzvenelo, nosečnost ni, ker sem opravila že dva testa. Bi morala obiskati ginekologa?
Hvala za odgovor.
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni "Začetekmene"!
Kot pravi pregovor: "Ena lastovka še ne prinese pomladi", tako tudi ena izostala menstruacija ne pomeni mene. Pregled pri vašem ginekologu bi vas vsekakor potolažil ali vsaj razjasnil vzrok za zaostalo menstruacijo.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.
Default avatar

ANA1

Pozdravljena ga.Sabina, Pred dobrim mesecem sem si dala odstranit mireno ker mi je povzrocala ogromno tezav...nespecnost, hitro bitje srca, izostanek menstruacij...Ker so se tezave po odstranitvi zopet ponovile sem si dala testirati naslednje hormone: Estradiol (857.4 pmol), Progesteron (3.51 nmol) in kortizol (416.18 nmol).Se vam zdi razmerje med progesteronom in estradiolom preveliko?Bi bil lahko to vzrok mojim tezavam?Hvala za odgovor.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič