Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Inkontinenca med poskoki

Default avatar

Karmen123456

Pozdravjeni,

Skoraj 6 mesecev je ze od poroda. Do zdaj nisem nic telovadila s poskoki. Sedaj pa sem poskusila in po 3 minutah teka ali poskokov ne morem zadrzevati urina, ki izteka po kapljicah. Keglove vaje redno izvajam. Kaj lahko se storim? Kdaj bom spet zmozna vadb kot so aerobika, zumba?
Lp, Karmen
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Karmen123456!
V splošnem velja, da telesu privoščite vsaj toliko mesecev regeneracije, kot je trajala nosečnost. Tkiva potrebujejo nekaj časa, da se povrnejo v svoje najboljše stanje. To ne pomeni, da si ne privoščite telesne aktivnosti. Bodite dovolj zmerni, da ne obremenite medeničnega dna bolj, kot je dobro zanj.
Danes se ženske želijo čimprej vrniti v vse aktivnosti, ki so jih počele pred porodom. Telo pa tega vedno ne omogoča. časa se ne da prehiteti.
Malo potrpljenja bo še potrebnega, da ugotovite, koliko poškodb na medeničnem dnu je vaše telo zmožno popraviti samo.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič