Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

ALI SE BILIŽA MENA

Default avatar

1990

Spoštovani,

stara sem 47 let in v zadnjem letu in pol imam občasno težave z menstruacijo. v zadnjem letu in pol se mi je zgodilo ,da je moja menstruacija zamujala. Dobila sem jo na 50 -60 dan, nato je bila zopet par mesecev normalno na 25-30 dan. Vse od avgusta dalje pa opažam , da se je enkrat menstruacija pojavila že 16 dan( krvavitev je bila bolj slaba, ampak normalno rdeča kri kot mora biti), naslednji mesec se je pojavila 19 dan. Takrat je bila krvavitev neobičajna.
Izgledala je temno rjavo oziroma skoraj črno, kot kavna usedlina. Sicer prve tri dni je bilo te temnorjave krvavitve malo več, nato pa samo še za spoznanje naslednjih 5 dni , dokler ni izvenela. Zadnja menstruacija se je pojavila na 35 dan, vendar ne vem če temu sploh lahko rečem menstruacija, saj je bila krvavitev prvi dan zopet temno rjave barve. Krvavitev je bilo opaziti na vložko za malo kavno žličko te črne krvi ( to je bilo 1 dan), nato pa skoraj ni bilo nič več na vložko , razen ko sem se obrisala, se je na papirju pojavila nekakšna črna oz. temnorjava sluz. Po 5 dneh je vse skupaj prenahalo.
Povedati moram ,da se že 10 let zdravim zaradi Lihen sclerosis vulve.

Skrbi me saj ne vem zakaj se pojavlja ta temnorjava-črna krvavitev in o sveži krvavitvi ni sledi. Kaj bi lahko bil vzrok mojim težavam?
Kaj mi svetujete?

lp

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič