Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Novofem

Default avatar

Mateja76

Rada bi en nasvet. decembra bom 40. Imam neredne menstruacije, vmesne zelooo pogoste krvavitve (parkrat se niti krvavitev od ene M do druge ni ustavila). Prej sem imela redne M, sem se pa 9 let zdravila za zanosit in imela IVF....brez uspeha.
Cel kup znakov menopavze (vročinski "valungi", nočno potenje, aritmija na moment, glavobol, zastajanje vode v telesu,...). Ginekologinja me je poslala na odvzem hormonov (tretji dan M) kateri so bili še v mejah normale. UZ je pokazal da jajčniki so bolj ali ne pasivni in nič kaj dost ne delajo (tako je ona rekla). Pa mi je predpisala Novofem. Po dveh mesecih imam kontrolo.

No, pa začnem piti, brati navodila in stranske učinke. Razen strahu pred vsemi možnimi raki in kapmi me bolj skrbi če pijem sploh prava zdravila. V navodilih piše da so za POmenopavzi. ??? Ima kdo izkušnje s temi tableti, pa tudi ostali stranki ućinki?

Hvala

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič