Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

TEŽAVE po operaciji

Default avatar
Pozdravljeni.
1.3.2016 sem bila operirana v MB,zaradi diagnoze : SUI, Cistokrela 1.stopnje in Rektokrela 2.stopnje - in sicer Kontinenčna operacija MiniArc in Sprednja in zadnja plastika nožnice v spinalni anesteziji.
Operacija je potekala brez težav. Težave so zdaj v času okrevanja. Od operacije je zdaj minilo že polne 3 tedne in jaz bi morala biti pripravljena na službo, vendar sem daleč od tega. Še vedno moram vsak dan vzeti protibolečinsko tableto ( pa nisem ravno občutljiva), Imam izcedek, ki je občasno pomešan s svežo krvjo, sicer pa je rjavkastozelene barve in zadnjih nekaj dni zelo neprijetnega vonja. Do točke vonja, sem še nekako domnevala, da se zadeve še čistijo, zdaj pa me skrbi.
Hvala za odgovor.
Default avatar
Pozdravljeni 5a5a72!
Prestali ste operacijo in po vsaki invazivni operaciji velja, da se operativna rana celi šest tednov. Pri operaciji so vam vstavili oporni trak pod sečnico in šive na sprednjo in zadnjo steno nožnice. Samo za šive velja, da imajo več tednov časa, da se raztopijo in odpadejo. Tako raztapljanje povrhnjih šivov lahko spremlja manjše vnetje in izcedek. Bolečine so sicer zelo individualna kategorija, a nikakor ne varčujte s protivnetno in protibolečinsko terapijo.
Pozorni morate biti na izcedek ali dvig telesne temperature. Če bi izcedek postal neprijetnega vonja ali bi dobili vročino morate takoj k osebnemu zdravniku.
Operacija ni manjši poseg, po katerem bi se takoj vrnili k vsakdanjim opravilom. Po operaciji si morate vzeti dovolj časa za okrevanje. Zavedati se morate, da je že tako oslabljeno tkivo bilo tretirano, prerezano, zašito in potrebuje precej časa, da se pozdravi. Boste pa potem nagrajeni z boljšo kvaliteto življenja, ko bo okrevanje za vami.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič