Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

zdrs maternice in mehurja

Default avatar
Pozdravljeni!
Sem 24 letna mamica 2 težkih otrok. Prvi otrok 3950g drugi 4240g. Oba poroda bila vaginalno v razmaku 3 let. Ze pri prvem porodu mi je malo zdrsnila stena mehurja. Pri drugem mi je zdrsnila se maternica. 6tednov po porodu sem bila v fazi 2 stopnje.zdaj sem 3 mesece po porodu in je maternica se naprej zdrsnila tako da so mi ustavili obroč. Ponovni pregled man za 3 mesece. Ginekolog je omenil da bi po 3 mesecih bilo treba na operacijo.prikapcili mehur in maternico. Zdaj me pa zanima če po tej operaciji si lahko se 1* noseci? V primeru če bi bilo možno kako ponavadi poteka nosečnost?so komplikacije in je željo po se enem otroku zatreti?
Hvala lepa za odg.
Default avatar
Pozdravljeni;
načeloma delamo te operacije šele takrat, ko ženska zaključi z rojevanjem (vsaj predvidoma), sicer se težave lahko ponovijo in boste event. potrebovali ponovno operacijo. Svetujem pa Vam, da redno, predvsem pa pravilno izvajate vaje za mišice medeničnega dna (Keglove vaje), zelo učinkovita in zlasti po porodu zelo priporočljiva pa je tudi magnetna stimulacija mišic medeničnega dna, s katero lahko do neke mere učvrstimo tudi ostala tkiva male medenice, zaradi česar so pogosto težave zaradi zdrsa maternice precej manjše ali celo odpravljene (seveda odvisno od stopnje zdrsa).
Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.
Default avatar
Pozdravljeni!
Pred 4 leti so mi odstranili maternico zaradi popolnega zdrsa. Po 6 mesecih so mi zaradi hude konbinirane stresne inkontinence naredili še TVT. Po dobrih dveh letih je začel drset mehur. Hodila sem na smoplačniško lasersko zdravljenje, ki je bilo neuspešno, zato sem se odločila za operacijo cistokele.
Po operaciji se je pojavilo trdovratno zaprtje in bolečine v križu. Je mogoče to posledica operacije? Po kirurgovih besedak, so podložili mehur še z dodatnim trakom.

V službi imam stoječe delo in dvigujem lažja bremena. stara sem 55let, do upokojitve mi mankajo še 4 leta. Glede na to, da nimam možnosti delati n drugem delavnem mestu, ker ga ni, imam mogoče pravico do invalidske pokojnine ali vsaj skrajšanega delavnega časa?

Hvala za vaš odgovor!

Sofija

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič