Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

Inkontinenca

Default avatar

saraja11

Pozdravljeni dr. Senčar,
v literaturi sem zasledila možnost zdravljenja inkontinence z magnetom, ker je zdravljenje z laserjem bolj agresivno imam pomisleke. Po dveh porodih mi urin uhaja pri kašljanji in teku. Ginekologinja mi je svetovala zdravljenje z laserjem.
Katero obliko terapije priporočate vi?
Default avatar

sabinasencar

Pozdravljeni Saraja11!
Veliko več podatkov imam o laserski terapiji, kot o zdravljenju z magnetnim stolom.
Z laserjem delujemo na oporna tkiva medeničnega dna, torej izboljšujemo oporo sečnici in mehurju v njuni anatomski legi. Z magnetnim stolom vplivamo na mišice medeničnega dna. Odvisno od tega, katera tkiva so pri vas vzrok za inkontinenco je, ali bi vam ena ali druga terapija pomagali.
Laserska terapija ni agresivna metoda. Današnji laserji delujejo neinvazivno, uporabljamo le njihov toplotni učinek na tkiva. Tkiv ne segrevamo do te mere, da bi prišlo do poškodbe služnice ali drugih tkiv.
Vsi si prizadevamo, da bi zdravili bolezni z najmanj stranskimi učinki in še učinkovito.
Lp.,Sabina Senčar.
Sabina Senčar, dr. med.

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič