ARHIV - alternativa in zdravo življenje

Propolis

Default avatar
Pozdravček

Babica je vedno pravila, da je propolis zakon, če se takole izrazim. Sama sem tudi poskušala priti do njega, vendar sem imela težave, saj ne vem, kakšna je razlika med propolisom in proapinom. A je to ena in ista stvar, ampak se včasih imenuje tako, včasih drugače, ali gre za 2 popolnoma drugačni zadevi?

Priznati moram, da mi je bilo preveč nerodno, da bi povprašala v trgovini, zato bom raje tukaj.

hvala za pomoč
Default avatar
Pozdravljena.

Propolis in drugi čebelji pridelki so svojevrsten in naraven vir moči za naš vsakdan. Surovino za proizvodnjo propolisa čebele dobijo z nabiranjem smolnatih snovi na smolnatih delih raznih rastlin (kostanj, topol,...) ali pa je nekakšen izloček smolnatih kožic cvetnega prahu, ki ga čebele izločijo med hranjenjem zalege s scvetnim prahom. S propolisom panj obvarujejo pred mikroorganizmi, torej pred kvarjenjem, za zaščito panja pred vdorom hladnega zraka ali prepihom.

Propolis deluje proti bakterijam, virusom, glivicam ter pospešuje celjenje ran. Koristen je pri prehladu in gripi, obnavlja in poživlja kožno povrhnjico. Primeren je za vse starostne skupine in ne moti sočasne uporabe z drugimi zdravili.

Proapin je blagovna znamka Medexa za nekatere izdelke, ki vsebujejo standardiziran propolis. S standardizacijo je zajamčena kakovost izdelka. Propolis v izdelkih Proapin je na voljo v obliki razpršila, tinkture (kapljic), komprimiranih bombonov. Propolis se nahaja tudi v izdelkih znamke Apikompleks in Elanosol.
Medexovi izdelki s propolisom so namenjeni blaženju vnetja sluznice ustne votline, dlesni, žrela ter prijetno osvežujejo. Pospešujejo tudi celjenje manjših ran, odrgnin in herpesa na ustnicah. Propolis v izdelku Apibaby ne vsebuje alkohola, zato se varno lahko uporablja pri herpesu, lažjih opeklinah, ranicah, odrgninah, vnetju dlesni, sluznice ustne votline ter razjedah na želodcu.

Ko boste torej iskala propolis, posegajte po zgoraj naštetih proizvodih s preverjeno kakovostjo.
Prijazen pozdrav.

Maja Ambrož

T: 01/475 75 34
E: [email protected]

Medex d.d.
Linhartova 049a
1000 Ljubljana

www.medex.si