Forum.Over.Net

Računalništvo, telefonija, internet in televizija

Računalniki, programi, tabele, televizijski programi, operaterji, mobilni telefoni, tarife, nastavitve, programska oprema, e-naprave in povezave, hitrost interneta, wifi, cene ...

Neumna vprasanja

Default avatar

O racunalnikih

Imam nekaj ˝neumnih˝ vprašanja katera ponavadi sprašujejo začetniki, kot sem sama :).

- Ko kupiš PC in si inštaliraš Office (licenčni seveda), potem čez 1 leto kupiš novi PC in hočeš prenesti Office na novi PC ker stari gre v razgradnjo. Je to mogoče, kako to narediti?

- Ali kdo pozna in uporablja http://www1.k9webprotection.com/ ? Kaj se vam zdi ta reč uporabna ali ne?

- Veliko se govori o zaščiti računalnikov ipd. Vdorih v računalnike. Če nisi prijavljen v Net, torej nisi Online v omrežju, ti nobeden ne more vdreti v računalnik?

Hvala za odgovore in pomoč.
Default avatar

sumo

- Office je možno prenesti na drugi računalnik - uporabiš licenčno kodo, ki si jo dobila pri nakupu.
- Te internetne strani ne uporabljam - za zaščito lahko uporabiš nastavitve v samem sistemu in antivirusni program.
- Če nisi prijavljen v net je vdor še vedno možen, ker je računalnik povezan v net. Če si offline (nisi povezan), je vdor možen le, če je heker prisoten fizično pri računalniku, ali pa z okuženim USB ključem, oziroma CD-jem.
Default avatar

O racunalnikih

Hvala!
A moram potem na starem računalniku najprej zbrisat Office, potem pa ga aktivirat na novem?
Default avatar

starcek

1. Prenos nainstaliranega offica na drug računalnik mislim, da ni mogoč - če ste dobili medij z licenco od office-a, ste poleg tega na instalacijskem cd-ju dobili tudi serijsko številko. torej potrebna bo ponovna instalacija in uporabite to serijsko številko. Nekateri sicer trdijo, da se zadeva da prenesti vendar tudi pri izdelavi-obnovitvi kompletne slike sistema z vsemi ostalimi programi in datotekami, nastanejo težave pri registraciji..
2. Omenjena programska oprema: mislim da bolj moti vaše delo z računalnikom, kot pa da je kaj koristi od nje.. gre za "free" verzijo zaščite vašega sistema, ki po določenem času na vašem računalniku kar naprej ponuja nakup "pro" verzije--
3. če so offline (brez žice v mrežni kartici - ali prekinjeno wi-fi povezavo), ste varni pred vdori v vaš računalnik..