Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Pravilna postavitev prometnega znaka

Default avatar

začudena

Župan je na začetku asfaltiranega dvorišča med dvema večstanovanjskima hišama postavil prometni znak prepovedano parkiranje in ustavljanje z dopolnilno tablo "velja za celotno dvorišče". Na tem dvorišču, ki je v lasti občine, smo prej parkirali stanovalci, zdaj pa nam župan to z znakom prepoveduje. Ali se lahko tak znak postavi na dvorišče pa čeprav je to v lasti občine, saj ne gre za cesto ali drugo prometno površino?

Hvala in lp
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, občina ureja prometno ureditev glede s svojimi odloki, ki urejajo prometno ureditev in glede na prostorske plane, ki urejajo promet. Torej, če je občina izdala tak odlok in PUP to omogoča je to dovoljeno. Za podrobnejše info se pozanimajte na občini na oddelku za promet. Verjamem, da če je v inetersu občanov se lahko preko svetnikov na občinski seji predlaga umaknitev znaka z večino na glasovanju ali kaj podobnega. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]