Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Vozniški izpit a kategorije (Informacija)

Default avatar

Gratis215

Lep pozdrav.
Imam naslednja vprašanja.
1.Z kakim motorjem lahko pristopim h praktičnemu delu npr. najmanjša kubikaža 450 pod 35 Kw?
2. Ali lahko, kot uporabnik nabavim motorno kolo brez izpita?
3.Lahko z tem motorjem potem opravljam praktični del izpita. (Če motor ni registreran, niti noben družinski član nima izpita?)
Prosim ,če mi odgovorite po vprašanjih, že naprej se se vam zahvaljujem za odgovor. Lp.
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, h praktičnemu delu usposabljanja lahko pristopite z primernim motorjem. Torej, če pridobivate vozniško dovoljenje (v.d.) za A kat. mora imeti motor min 595ccm in več kot 35kw, če pridobivate A2 kat, mora imeti motor več kot 11kw in manj kot 35kw. Za ostale kat. si poglejte link http://as-amtk.si/kategorije/kategorija-a/. V vsakem primeru, morate imeti v prometnem dovoljenju vpisano, pod rubriko namen uporabe: šola vožnje.
Motorno kolo lahko kupite brez v.d. Izpita ali kakršnekoli vožnje ne smete izvajati, če motor ni ustrezno zavarovan in registriran. Torej, če nimate nikogar, ki ima v.d. za A kat. ne boste mogli registrirati motorja. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]
Default avatar

gratis215

Hvala za vaš čas. Torej brez registracije ne morem dobiti dovoljenja šola vožnje., razen če je motor registreran na drugo osebo, le tako dobim potrdilo od avto šole.
Koliko pa stane dodatni motor na šoli vožnje lp.
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, za vpis namena uporabe ne potrebujete dovoljenja od šole vožnje. Lastnik pri registraciji pove, da se bo motor uporabljal za te nemene in vpišejo v namen uporabe šola vožnje. Poseldično to pomeni, da mora motor na vsakih 6mes. opravljati tehnični regled. Za registracijo pa potrebujete nekoga, ki ima v.d. za motor in se lahko vpiše kot uporabnik motorja. Torej lastnik ste vi, uporabnik pa nekdo z izpitom za motor. Za cene moto ur se pozanimajte v šolah vožnje. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]