Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

0.62

Default avatar

Buco

Pozdravljeni.

Ustavljen s strani PP. Odrejen alkotest, kateri pokaže 0.62 - to je že dovolj za najhujše, odvzem vozniške in kasneje ponovno opravljanje, če sodnik za prekrške ne odloči drugače

Sam se z ugotovitvami ne strinjam, sam povem, da bom šel na odvzem krvi kar policist zanika in pravi, da bo on odrejal to. Kar tudi stori, odredi mi odvzem telesnih tekočin, se pravi krvi in vode. Organizira prevoz z marico, formalnosti pri medicinski sestri/zdravnici, ne vem, ponudi mi lonček, pri vratih wcja straži policaj, ne morem urinirat zaradi daljše časovne odmaknjenosti od zaužitja tekočine - jemljem diuretik za odvajanje vode - zaradi pritiska v kombinaciji. Povem policistu, nakar mi odvrne, da bom poizkusil kasneje. Nastopi tehnik, da bi mi odvzel kri. Pravim da ja, le da mi naj podpiše, da je igla sterilna. Sam odvrne da je sterilna in se pripravlja na odvzem krvi. Še enkrat mu jasneje izrazim, da želim pred posegom z iglo podpis, da je igla sterilna, nakar gre v drug prostor kjer je sestra in policist. Ko policist sliši, zabrusi, aha, češ da odklanjam odvzem krvi, kar seveda ne drži. Nisem ga odklonil, le želel sem podpis o sterilni igli, česar mi niso nudili, posledično tudi nisem omogočil odvzema krvi. Za urin mi več ne ponudi možnosti. Odredi mi 12 ur pridržanje do streznitve.

Odvzame mi vozniško, katero pošlje na sodišče - sodniku za prekrške.

Ali me sedaj sodnik za prekrške lahko obsodi in odvzame vozniško, potrdi odvzem vozniške zaradi 18 točk in ali je pridržanje do streznitve upravičeno le na podlagi alkotesta, s katerim se ne strinjam in ga tudi ne podpišem, kakor ne podpišem niti odvzema za vozniško, s tem ko me je kaznoval s 1200 globe?

Mene zanima, ali je dovolj, da me sodišče obsodi oz. da mi odvzamejo vozniško, je dovolj alkotest? In če, obrazložitev, zakaj me je napotil na odvzem tekočin, katerih iz omenjenih razlogov ni bilo moč dobiti? Če prav razumem, nimajo nobenega neposrednega dokaza in/ali bo dovolj alkotest, ki je pokazal 0.62 in se z njim nisem strinjal?

Hvala
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, glede na navedeno boste verjetno vabljeni na zaslišanje, kjer boste lahko pojasnili zadevo. Menim, da z pojasnilom ne boste uspešni saj vas bodo verjetno obravnavali kot, da ste odklonili strokovni pregled. Glede podpisa o sterilnosti igle ne poznam postopkov. Kolikor mi je znano tega ne počnejo, točno pa ne vem. Na zaslišanju povejte kako je bilo in boste videli kako se bo sodišče odločilo. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]