Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

zelen audi * laško - celje * nocoj ob 22:45 * špicelj

Default avatar

Seat

Nocoj me je na šikani pred nadvozom iz smeri laškega proti Celju, v kraju Tremarje prehitel, najprej bel kombi, za njim pa še zelen Audi. Vesten voznik je kasneje na avtobusni tik pred Celjem naznanil policijski patrulji, da vozilo vijuga po cesti. Kasneje sem bil ustavljen s strani policije. Kontrola prometa, vozniško, prometno in preizkus alkotesta, ki je pokazal 0.00 tudi vse ostalo BP. Je pa policist opazil kamero v vozilu, katera je snemala. Želel je, da mu jo izročim. Je pa na posnetku videl oba voznika, in kombija in vestnega voznika zelenega Audija, ki je mene zašpecal, kako sta me dobesedno v drugi polovici šikane, prehitevala oba in vozila preko polne črte. Zasegel mi je kamero s posnetkom.

To, da je kamero zasegel, in da bo vesten voznik morda kaznovan zaradi vožnje prek polne črte, me jezi, ker mi je kamero zasegel. Lahko zahtevam predčasno, da si prekopirajo le posnetek in mi kamero vrnejo? Ne mislim sedaj čakat, da bo kak postopek v zvezi s tem končan, al kako?

Seat
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, potrebno je pogledati na podlagi česa, katerega zakona in člena so vam zasegli kamero in nato se lahko izpelje postopek za vračilo. Predlagam, da se pozanimate pri odvetniku kako priti do vračila kamere. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]