Forum: Pomoč voznikom v prometu

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Veljavnost vrnjenega začasno odvzetega vozniškega dovojenja

Odgovori Nova tema
Default avatar traktorist 13 Jun 2017 21:54

Spoštovani,

Začasno odvzeto vozniško dovoljenje mi je bilo na mojo prošnjo vrnjeno, obrazloženo je, da velja 6 mesecev, v tem času pa moram ponovno opraviti zdravniški pregled. Na upravni enoti, kjer sem ga prevzel, pa mi je uradnica besedilo interpretirala, da moram v 6 mesecih samo ponovno zaprositi za izdajo novega dokumenta (zamenjavo). Zdelo se mi je čudno, saj je veljavno do leta 2022. To sem vseeno storil, plačal 15 EUR in prinesel novo fotografijo.
Ob natančnem branju dokumenta sodišča pa sem podvomil njeno razlago. Kot jaz razumem, moram v roku 6 mesecev ponovno (uspešno) opraviti zdravniški pregled, na vozniškem dovoljenju pa imam trenutno zaznamek, da je veljavno le 6 mesecev, potem pa bo le-ta izbrisan, samega dokumenta mi torej sploh ni potrebno izdelovati novega.
Obiskoval sem tudi edukacijo delavnico in predavateljica mi je pritrdila, vendar mi je svetovala, da se obrnem še na vas.

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar lukarupnik 14 Jun 2017 15:03

Pozdravljeni, uradnica na UE vam je narobe povedala. Po 6mes boste moreli ponovno opravljati zdr. pregled in ga dostaviti na UE, kjer vam bodo podaljšali v.d. Lp

******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh