Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Podaljšanje vozniškega dovoljenja - mladi voznik

Default avatar

Joc

Pozdravljeni,

Sem oz. sem bil voznik začetnik in vozniško dovoljenje mi je poteklo pred sedmimi meseci, vendar sem v roku - torej pred iztekom vozniškega dovoljenja opravil obvezno varno vožnjo in vse potrebne obveznosti. Le vozniškega nisem šel podaljšati in seveda od takrat zato tudi nisem vozil (nekaj časa sem bil v tujini,itd). Zdaj si nameravam vozniško končno podaljšati vendar se bojim, da mi ga zaradi moje "pavze" ne bodo hoteli, čeprav imam varno vožnjo opravljeno v ustreznem roku. So moji strahovi utemeljeni?
Vnaprej hvala za pomoč
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni menim, da bi morali podaljšati v.d. brez problemov.V nasprotnem vam bodo na UE pojasnili kaj je potrebno za podaljšanje. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]
Default avatar

bokki33

Pozdravljeni, zasledila sm vas na forumu, imam velik problem, dobila sem skep za zacasni odvzem vozniskega. Zdaj pa me zanima,ali imam kaj moznosti , da ga dobim nazaj? Imela sem nesreco v njej ni bil noben udelezen in napihala sem 0.80:(. Drugace pa nisem povratnik, izpit imam 3 leta in v tem casu nisem imela nobenega prekrska, razen redarstva. Nikoli nisem spila kapljice alkohola in sla za volan,to se je zgodilo prvic in sem cisto iz sebe. lepo vas bi prosila za odgovor,ce mi lahko kako pomagate lepo prosim. lp.
Default avatar

lukarupnik

Pozdraveljeni, imate možnosti za vrnitev začasno odvzetega v.d. Potrebno je opraviti kontrolni zdravniški pregled v kraju bivanja oz. pri najbližjem izvajalcu glede na prebivališče in nato lahko podamo predlog za vrnitev v.d. Če sodišče ugodi predlogu vam v.d. vrne. Je pa potrebno predlog dobro spisati. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]