Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Zdravniški pregled

Default avatar

Invader

Pozdravljeni!
Mene zanima koliko let velja potrdilo za zdravniški pregled. Namreč pred 5 leti sem naredil izpit za B kategorijo, takrat sem dobil zdravniškega za 5 let, ker sem imel težave z vidom. No medtem sem pa jaz naredil lasersko operacijo in lani ko je bilo potrebno podaljšati vozniško dovoljenje sem še enkrat naredil zdravniški pregled. Zdaj pa je takšna situacija, da bi rad naredil izpit še za A kategorijo in me zanima ali lahko izkoristim zdravniškega od lani in pa rdeči križ od pred 5 leti? Za teste vem da jih je potrebno še enkrat pisat.

Lp
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, če imate izvirnik zdr. pregleda v rokah in je na njem označena tudi A kat., potem ga lahko uporabite za pridobivanje izpita za motor. Prva pomoč vam velja vedno oz. ne zapade. Za opravljanje izpita za motor izberite dobro šolo vožnjo in vedite, da dober motorist, je živ motorist. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]