Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Varna vožnja v pozni nosečnosti

Default avatar

Mlada voznica

Pozdravljeni,
23.9.2015 sem pridobila vozniški izpit. Letos spomladi sem imela v planu opraviti tečaj varne vožnje, ker pa sem v tem času zanosila in sem bila oz sem še na bolniški zaradi težav v nosečnosti tečaja še nisem opravila. Med drugim tudi nesmem zapuščati kraja svojega bivanja. Pred kratkim sem želela podaljšati izpit za eno leto pa so mi na upravi povedala da od januarka naprej to ni več mogoče. Rok poroda imam 21.9.2017, sedaj sem v 30.tednu nosečnosti, 23.9.2017 pa mi izpit poteče če ne opravim varne vožnje. Kaj lahko v tem primsru naredim? Je kakšna možnost da zaradi teh zdravniških razlogov vseeno podaljšan izoit?ali pa da opravim varno vožnjo brez praktičnega dela? Res nebi rada ostala brez izpita, sploh sedaj ko bo dojenček in bo treba kdaj kam urgentno it.
Že vnaprej hvala za nasvet.
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, glede na navedeno si priskrbite pisno mnenje vašega zdravnika glede stanja nosečnosti. S to listino pojdite na UE in bi morali dobiti podaljšanje v.d. za eno leto. Res je, da so spremembe v novem zakonu vendar menim, da še vedno velja člen, ki to omogoča. Naprošam, da objavite odgovor UE, z apomoč tudi za drugim. Hvala, lp


DELAMO S SRCEM!
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]
Default avatar

stermeckija vprašaj

menda stermeckija ne moti, če se mu dojenček rodi v avtu, ker samo prime volan in nadaljuje z uro