Med.Over.Net

Cepljenja

Odgovarjajo: Nina Pirnat, dr.med, specialistka epidemiologije

Premišljujete, če bi se cepili? Ste v dilemi zaradi morebitnih reakcij? Posvetujte se o različnih vrstah cepljenj: obveznih, prostovoljnih, preventivnih in pred potovanji. Preberite in vprašajte, zakaj se je sploh priporočljivo cepiti.

Nina Pirnat , dr.med, specialistka epidemiologije

Nina P

Virusi

Default avatar

Kajt

Pozdravljeni. Zanima me, ce veste mogoce kateri.virusi lahko povzrocijo aps.sindrom oziroma dvig titra anticardiolipin igg in koliko casa lahko to vztraja v telesu?
Default avatar

Kajilan

Hvala, to vem ze vse. Zanima me samo kateri virusi, ce sploh kateri lahko dvignejo ta.titer acl...
Default avatar

Nina P

V sklopu okuzb in imunskega procesov se kahko izrazijo znaki aps. Kot sem ze zgoraj zapisala, pa ne moremo govoriti o vzrocni povezavi, t o pomeni, da ni mogoce trditi ali sklepati, da bo okuzba z nekim dolocenim virusom vplivala na pojav pt
Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Default avatar

Kajt

Hvala za odgovor. V zacetku februarja sem.imela trebusno virozo, konec marca prehlad, okrog 10aprila pa pozitiven test acl igg,sicer je bil test.blago pozitiven trikrat,zapletov s strani strdkov ne, testirala sem se sama, nato pa so v roku sedmih mesecev acl igg popolnoma padli,torej.je bilo negativno,takrat sem bila.tudi bolj.visoko noseca. Sem mislila, da sem mogoce.zaradi virusa imela povisan ta igg.