Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Vegani, kaj in koliko pojeste?

Default avatar
Izdelujete izdelke in bi si radi naredili dodatno promocijo? Skupaj z nami gradite VEGI- USTVARJALNICO ob tem pa si lahko naredite odlično promocijo. Saj veste- ljudje raje kupijo tisto o čemer poznajo tudi zgodbo.
Svoje članke za rubriko VEGI USTVARJALNICA ali KUHAMO lahko oddate na [email protected] ali nam pišete na zasebno sporočilo.

Nudimo vam tudi BREZPLAČNO IZDELAVO lastnega bloga, kjer se bosta lahko razpisali o čemerkoli

WWW.VEGILANDIJA.SI
Default avatar
Genetsko nespremenjene soje se danes več ne najde, kar je že en od razlogov, zakaj jaz nikoli zavestno ne jem soje. Večina je proizvedena v ZDA, kjer so zakoni zelo zelo ohlapni, kar se tiče uporabe herbicidov in na splošno fitofarmacevtskih sredstev. No, saj koruza ni daleč za sojo.
Vsi so pa tako navdušeni nad sojo, predvsem zato, ker je zelo poceni. Zato njene "derivate" porivajo v vso mogočo predelano hrano (podobno kot je s palmovim oljem v sladki procesirani hrani).
Soja po mojem mnenju res ni dobra, kljub relativno visoki vsebnosti proteinov.

Kar se pa tiče veganstva, pa lahko samo rečem, kdo sem jaz, da bom govorila, kaj nekomu paše in kaj lahko dela in kaj ne? Dokler se vsak sam zase zavestno odloči zato in ne vpliva name, hvalabogu, da imajo ljudje svobodno voljo. (Kar še zdaleč ne pomeni, da se strinjam s tem, da so otroci ali po možnosti dojenčki vegani).
Default avatar
Tadejja je napisal/a:
Takšne bedarije lahko piše samo nekdo, ki nima pojma.
Bolj ali manj vsi izdelki iz soje, ki se pri nas prodajajo, so iz avstrijske soje, ki pa ni GSO.
Večina jih je z BIO certifikatom.
Default avatar
to temo sem našla ker me je zanimalo nekaj glede veganstva in vem da je tema stara... ampak vseeno...80% OH zdravo človeško telo sigurno ne potrebuje, oprosti, kvečjemu 50-55%, ne poznam te knjige, in bi priporočala vsakemu, da se ne ravna po njej, če priporoča vnos 80% ogljikovih hidratov na dan pri kolikor toliko zdravemu človeku. LP.
narava1 je napisal/a:

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević