Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Steroidi?

Default avatar

HiThere

Hmmm Ja no kokr že iz naslova loh zveste me zanima glede steroidov. En frend mi je reku da mi loh zrihta steroide. Zdej povedu mi je use kako se uporabla pa te stvari pa kaj je fajn da ješ pa te fore. Zdej bi pa rd slišu še mnenje od kšnih drugih. Tisti k ste že mel izkušne. Zato ker me res mal mika hodm v fitnes 1let pa 4mesce pa sm ful mal nabit. Te proteini BRUTAL pa te fore so dobri sam ni to to. Zdej pa bi rd mal to probu da vidm kakšni so učinki mande da je ful dobr. Drgač pa frend je reku da so to tablete. Loh bi mi zrihtu tud injekcije sam to je đabe k men to ni dobr. Bolš da so tablete. Drgač pa hvala za odgovore. Lepo se mejte. Čaw!
Default avatar

kolesar1

....najprej si uredi stvari na "podstrešju" pa boš mogoče ugotovil, da tega v resnici noben ne potrebuje.
Default avatar

JUREKLEMENCIC

Kolikor je meni znano nobena od teh zadev (anabolni steroidi) ni na uradnem trgu, temveč se tretira podobno kot preprodajo droge.
Vsekakor pa nima smisla zgubljati besed o številnih negativnih učinkih tovrstnih preparatov.

lp
Osebno trenerstvo Bodyteam | Jure Klemenčič
Default avatar

kr_edn

Mlada pamet. nima smisla prigovarjat, kaj ti bo to, če boš pet let nabit v primerjavi s tem, da boš posledice potem nosil 50 let. Če ti ne gre s fitnesom kaj dosti potem si vzemi kak mesec časa, da se izobraziš o tem kaj je in kaj ni res glede gradnje mišic.
Default avatar

Lion1

Pozdravljen!

Uporabo AAS(anaboličnih androgenih steroidov) ti odsvetujem, če si mlajši od 20 leta in imaš kakršnekoli težave s srcem in ožiljem. Najprej se potrudi in poskušaj doseči svojo genetsko mejo. To pomeni, da imaš pri npr višini 180 cm najmanj 80 kilogramov in bodyfat pod 12 %. To boš zlahka dosegel z pravilno prehrano in rednimi treningi v 6-12 mesecih. Ko dosežeš svojo genetsko mejo se ti bo mišična rast zelo zmanjšala. Takrat boš imel 2 izbiri. Prva je ta, da treniraš naravo in si z napornimi in progresivnimi treningi povečuješ nivo testosterona, ki je odgovoren za anabolične reakcije(izgradnjo mišic). Ampak kot sem že rekel ta proces je zelo počasen in lahko traja tudi 5-10 let, da izgradiš telo do svojih želja. Druga izbira je, da v telo vnašaš dodatni testosteron in s tem pospešiš anabolične reakcije v telesu. Pri jemanju steroidov je zelo pomembno načrtovanje kure (obdobje v katerem boš jemal steroide), katere steroide boš uporabljal ter zaščita proti neželenim učinkom. V obdobju jemanja steroidov se ti bojo testisi(moda) malce pomanjšali in ne bojo prozvajali naravnega testosterona, saj ga je je v telesu dovolj (preveč). Po končani kuri se te stvari vrnejo na normalno, tako kot je bilo prej. Najbolj pomembni neželeni učinki so ginekomastija, ki se pojavi zaradi aromatizacije(pretvorbe) AAS v estrogen, ki je ženski spolni hormon. Ta učinek lahko preprečiš z jemanjen zaščite v obliki tablet. Neželjeni učinki so odvisni od nagnjenosti k le-tem. Če imaš zdaj akne, boš imel ob jemanju steroidov še več. Rast kosti se ustavi, saj testosteron pospeši zakostenjevanje. Dobiš pa močne, trdne kosti, močne kite in vezi, večje in lepše mišice... Po končani kuri je nivo testosterona v telesu zelo majhen(ubistvu ga ni, ker ga testisi ne proizvajajo), zato je 2 tedna po kuri pomembno nadaljnje jemanje antiestrogenov, zato da preprečiš izgubo mišične mase, ki si jo pridobil in hitreje vzpostaviš hormonsko ravnotežje. Kar se tiče aplikacije steroidov, pa je najbolj varen način parenteralno(intamuskularno), ker učinkovina ne gre skozi prebavni trakt in jetra ter ne škoduje le tem. Boljša izbira od AAS je rastni hormon, ki je pa dražji ampak nima stranskih učinkov.
Default avatar

Ela123

Pozdravljeni,
glede na to, da sem se nepričakovano srečala (bližnja oseba uporablja) z določenimi "pripomočki" me zanima glede konkretnih stereoidov: kako so močni, koliko časa se to uporablja, posledice itd. In sicer gre za:
- Bioniche pharma mix med, 2250mg/10ml
- Drostanolone propionat (masteron) 100mg/ml
Kljub vsemu se verjetno ne mečejo vsi v isti koš, ali pač.

Hvala.

lp
Default avatar

Tom18251

Zivjo.
Star sem 15 let in zelim izgubiti odvecno tezo vendar je nikakor nemorem pa ze tri leta redno hodim na treninge borilnih vescin.
Pomislisl sem, da bi kaksen mesec jemal steroide za hujsanje z vsemi potrebnimi zascitami vred. Ce je to varno mi lahko povesde kere steroide priporocate in kaksno zascito?
Default avatar

MareHojc

Steroidi niso priporočljivi za nikogar.
Ti pa si še v fazi razvoja, ko se tvoja hormonska slika še ni stabilizirala.
Poleg tega so na črnem trgu skoraj izključno "fake" produkti, ki so mešani z različnimi primesmi, da bi bila proizvodna cena nižja.

Na kratko - ne dotikaj se tega. To ni hrana, kot so proteini, kreatin ipd.. to je klasificirano pod zdravila in je lahko zdravju ZELO nevarno.

Če bi rad to na vsak način storil, potem počakaj nekaj let in pojdi h kvalitetnemu športnemu endokrinologu in naj ti on predpiše kako in kaj in seveda nadzoruje tvoje zdravje.

SIcer boš lahko svojo odločitev zelo obžaloval
---------------------------------------------------------------------------------
Mare Hojč, inštruktor fitnesa in licenčni trener IBFF
[img]http://med.over.net/wp-content/uploads/ ... 438907.jpg[/img]

VIDEO Vadba za Hujšanje Doma
(Začetni/ Nadaljevalni/ Napredni program, vse v video obliki z razlago strokovnega trenerja; Brezplačna)
http://www.the-nutrition.com/video/kate ... ni-program
Katera oblika kardio vadbe je najbolj učinkovita za hujšanje (VIDEO)
http://www.the-nutrition.com/single-blo ... je/stran/1

Shujševalni recepti (dietna Nutella, Rafaello kroglice, Nizkokalorična pica..)
http://www.the-nutrition.com/recepti

Kako je Sara izgubila 26 kg (najuspešnejša X3M Shredxx 90-dnevna preobrazba)
http://www.the-nutrition.com/single-pre ... ce/stran/1
Default avatar

JOJO123

A kdo ve kje kupt steroide v ljubljani

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević