Čokolada Milka
Odvisno, kaj v zivljenju pocne. Ce zraven dveh cokolad kvihta in laufa, plava, rola, hodi po stengah etc. etc., ji dnevno se ostane nekaj kaloricnega lufta za normalen obrok. 🙂
Barbi, hotela sem reci, da je dve cokoladi dnevno PREVEC! Ne samo zaradi kalorij! Tudi ce bi poleg cokolade pojedla samo se 300-400 kalorij obicajne hrane in teoreticno ne bi presegla najvisje meje dnevnega kaloricnega vnosa, ti je lahko jasno, da si priblizno tri cetrtine kaloricnega vnosa porabila za hranilno zelo slabe sestavine. Nasicene mascobe in enostavne sladkorje. Ni slabse izbire!
tablica čokolade ni cela čokolada! :)) barbii je mislila dve vrstici čokolade na dan
barbii dej javi se in jih razsvetli :))
drugač pa če te res skrbi jedenje čokolade si kupi te s 70% kakavovim deležem, ki so zdrave in ne tolk kalorične in nimajo deleža teh sladkorjev (ne veliko), ampak seveda ne smeš pretiravat
ampak že zdaj ne pretiravaš, jaz pojem okoli 3 tablice in ni nič narobe.
Tej, ne vem, v katerem jeziku se sporazumevas, v slovenscini, kakrsno jaz poznam, je tablica cokolade kolicina, zelo blizu 100 g cokolade (dandanes prodajajo tudi 80g gramske tablice v enakih dimenzijah, le tanjse, zato da lahko “navidezno” znizajo ceno, kilaze itak nihce ne primerja).
Ce pa je tudi Barbi mislila dve vrstici (torej, zakaj imamo dva izraza, ki ocitno pomenita ISTO?!), se pa globoko opravicujem in obljubljam, da bom za kazen ves konec tedna prebirala SSKJ.
Čokolade s 70% kakava nimajo manj kalorij, temveč nasprotno – kcal se gibajo okoli 600 (na račun večjega deleža maščobe, prisotne v kakavu). Če pa so bolj zdrave…
P.S. tudi jaz prvič slišim, da se reče vrstici čokolade tablica – velikokrat lahko zaslediš v trgov ini t. i. sladkorne tablice kot ime za čokolado. Zame je vrstica čokolade kar po domače “rebro”. Sicer pa je glavno, da se razumemo 🙂
temna čokolada naj bi bila zdrava zato, ker vsebuje antioksidante in manj mlečne maščobe. kalorije gor al pa dol. zaradi boljše kakovosti so temne čokolade ponavadi tudi dražje.
moj boj proti prenažiranju s čokolado pa zgleda tako, da grem 2x na teden (ko je abstinenca že res huda) na par pralin v namo (unih ta dragih) in jih z užitkom in počasi pohrustam.
sicer pa v trgovinah že vejo, zakaj dajo vse čokolade k blagajnam. stegeš roko…pa je že plačana. če je pa že plačana, jo pa še poješ 🙂
Če je v 100 g tablici 70 g kakava, je potem 30 g vode?? Dvomim… kolikor se spomnim, sta dodana tudi sladkor in hidrogenirana maščoba pa verjetno še kaj… ne bom pa trdila, da je tako (pa še nobene nimam na zalogi, da bi pogledala sestavo 🙁 Če ima kdo doma, naj prosim prepiše.
Mimogrede, meni ta čokolada po okusu ni všeč.
LP
Joj, Stasa, seveda so se razne cumprnije noter! Hotela sem samo poudariti, da je sestava bistveno drugacna kot pri mlecni, kjer ne samo, da je kakava bistveno manj, ampak je noter tudi mleko.
Jaz bi pa za kislo cokolado lahko tudi ubijala, se mi zdi. Enkrat sem pri “sosedu” kupila eno belgijsko, razmerje cena / kilaza je bilo “da niti ne govorim”… Imela je 88% kakava, na blagajni pa je bil samo se ovojcek in zadovoljna jaz 😉
Milka mi je pa najbolj mimo cokolada od vseh. Se Kraseve so boljse. :\
Barbi – da ne bo skušnjava tako huda – pa si vzami kakšno “musli” čokoladico, ki je sestavljena le iz koščkov čokolade. Sicer so kalorije enake, vendar pa je mala “rigla” 25 gramska in več je ni. Tako da tudi pri tej poješ nekje okrog 100 kcl.
Jaz osebno jih obožujem – predvsem CORNY (z okusom čokolade seveda).
Vsekakor je sestava boljša kot pri navadni čokoladi, vprašanje pa je, koliko ima to dejanski vpliv na “zdravje”. Pomojem ni kaj dosti razlike.
Pri nekateri hrani se moramo glede na cilje odločiti ali jo bomo sploh uživali ali pa ne – neki “bolj zdravi” nadomestki velikokrat ne pridejo v poštev. Primer je npr. rjavi sladkor, kjer gre le za belega, obarvanega z melaso – pogledaš embalažo, prebereš naravni, nerafiniran, ko pa pogledaš sestavo, vidiš, da gre še vedno za 99% sukroze, melasa, bogata z minerali pa predstavlja preostali procent. Seveda se takšen sladkor prodaja po precej višjih cenah… Ampak to je že druga zgodba..
Kadar grešim s čokolado, grešim z mlečno, in sicer ker mi te – bogate s kakavom po okusu niso všeč. In grešim z Milko 😉
LP