Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. Feelgood

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

kofein

Default avatar

xtrm

Koliko kofeina vsebuje ena skodelica kave? Ve kdo mogoče?
Default avatar

Lubenica

Meni se zdi od 150- 200 mg.
Default avatar

Staša

mislim da okoli 50-100 mg
Default avatar

xtrm

Vsebnost kofeina

Čaj
pravi čaj 30 - 70 mg
črni čaj 40 - 70 mg
zeleni čaj 30 - 40 mg
Kava-
kava 60 - 120 mg
turška kava 75 - 100 mg
espresso 60 - 90 mg
filter kava 90 - 120 mg


Tole sem našla, če še koga mogoče zanima. Kdo ve kolk je tista meja, kolk je še lahko spiješ? Kolk mg kofeina, mogoče na telesno težo? 
 
Default avatar

Pomagaček

Najboljša merica kofeina je 0. :-)
Default avatar

NinaRehar

Živjo!

Kofein je naravna snov, imaš ga tudi v čokoladi. Kolikor je meni znano, ga proizvajajo tudi rastline kot zaščito pred žuželkami. Drgač pa lahko prebereš vse o kofeinu na tej povezavi: http://www.virmodrosti.com/hranila/kofe ... e-slisali/ Po tanovem naj bi bil zdrav, če ga uživaš mejah normale, nekje do 100 mg dnevno. Koliko ga je v skodelici kave pa je vse odvisno od tega koliko velike žlice si daješ notr. Naj bi imel protirakave lastnosti, sej pravim, če vse uživaš zmerno, ni problemov.