Med.Over.Net

Rekreacija, oblikovanje telesa in zdrava prehrana

Odgovarjajo: Mito Šinkovec, prof. športne vzg. • Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano • Mario dr. FeelgoodMiloš Milošević, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Forum za vse, ki se radi razgibavate, sproščate, ukvarjate s športom in imate kakšen konjiček.

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.

Mito

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Mario dr. Feelgood

Mario Feelgood

Mario Sambolec je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. S svojo unikatno filozofijo Feelgood ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet« in utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa ter uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil vam svetuje na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Miloš Milošević

Blegoš

Default avatar

muri23

a je že bil kdo na Blegošu s kolesom? koliko je potrebno časa od Š. Loki? je makadam?
Default avatar

.........

Hmm, na Blegoš sem že šel s kolesom 2x, pa je bilo dovolj.

Imaš varianto:
Škofja Loka - Poljane - Javorje - nato direktno proti Blegošu - cesta
je do konca vasi asfaltna, nato se pa spremeni v makadam, sicer se pa dokaj lepo vozi po njej.

Druga varianta:
Škofja Loka - Gorenja vas - Hotavlje - Suša - Jelovica - Črni Kal - Koča
je pa bolj naporna in z večjim vzponom.

V prvi varianti se da prav lepo voziti, pa naporno je iz Poljan do Javorij, pa seveda nato od Črnega Kala proti vrhu.

lp
Default avatar

metka

Lahko se iz SkL najprej dvignes pod Lubnik in potem tam cez precis do Javorij in naprej proti Blegosu. Spustis se v Selsko dolino in nazaj v SkL. Sicer se nisem sla, ampak imam to varianto ze dlje casa v glavi in je po moje ful lepa.
Default avatar

Patrice

Jest sm šel komplet do Črnega Kala po stari vojaški cesti - če odšteješ res hud spust (kar sem naredu tud sam), izber to varianto: http://www.mtbture.com/tura_celotna.php?id=150
Pazi pa nad kmetijo Grosen... Po "serpentini", kjer se začneš dvigovati v smeri kolovoza, je en neoznačen razcep kolovozov, en gre naravnost in je kr strm, en pa mal desno in je bl položen. Tam zavij po desnem. Vožne je pa tko, ene 3.5 ur gor, za ne preveč dobro kondicijo in 20 kg "rukzak" na trebuhu... Tud do 1. ravni se ti splača it, čeprav sem jaz osebno parkrat sestopu... pol pa, no jest mam preslabe bremze, da bi sploh pomislu na S6 spust, ker sem se itak že do 1. ravni moral ustavt, da sem hladil gumice(Bljaaakk..). Je pa drgač zadeva total fat burning... srednji tempo, pa dolg cahta... za uživat, res... edin, pazljivost ni odveč, ker se gon mularija z novimi golfi tm, k najmanj prčakuješ (čeprav od golfa po oni vožni kej dost ne ostane, tud če se model ne zabije v drevo)... Ampak... od Lubnika do koče sem srečal celih 6 avtov, od tega 3 na cesti od Črnega Kala do Koče. Priporočam :))
Default avatar

stephanie

Blegoš že celo življenje gledam od spodaj gor, vendar ..............na vrhu pa s kolesom res še nikoli nisem bila in se bojim, da bom tisti prečudoviti razgled občudovala tudi v bodoče "le" peš in na dveh nogah :-)
MALI OGLAS:
šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)
Default avatar

muri23

stephanie, ja to je pa res. ko npr grem na katarino pa še z kom malo pogovarjam, tiste polure kar hitro minejo. juriš na vršič je bil kar v redu, uspelo mi je ga stlačit v :58 m, maj(a) pa je cel čas me gnala gor in je prišla par trenutkov kasneje. ;)

Moderatorji

Mito Šinkovec , prof. športne vzg.
Mito
Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood
Mario dr. Feelgood
Mario Feelgood
Miloš Milošević , dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije
Miloš Milošević